Свързани новини

16.09.2019 09:27

Сноудън пуска книга, вози се на метро, ходи на изложби

Видян 1854 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Едуард Сноудън, който през юни 2013 г. шокира света с разкритията, че милиони хора, сред които президенти, премиери, бизнесмени са тотално следени от американските служби, за които е работил, посредством социалните мрежи и смартфоните, призна за сватбата си в Русия пред най-уважавания британски вестник Guardian. Всекидневникът, заедно с щатския Вашингтон Пост му даде първи думата преди 6 години за неговите смразяващи разбулвания на истината, които гледахме пресъздадени и във филм на Оскаровия носител Оливър Стоун.


Напомняме, че след като прие Сноудън през август 2013 г., Русия изведнъж се превърна във враг номер 1 на САЩ и между двете страни оттогава и досега се води медийна война, в това число и чрез взаимно хакване на чувствителни информационни мрежи.


Сноудън е минал под венчило с любимата си Линдзи Милс, като бракът официално е регистриран граждански в близкия Райсъвет. Той разказва, че в началото се чувствал много самотен и смятал, че и в Русия няма да избяга на американските тайни служби: „Все пак бях човекът, с когото искаше да се разправи най-могъщото правителство на планетата”.


Сега, по думите на Сноудън, той свободно се движи из Москва, вози се на метрото, посещава изложби и балетни спектакли, среща се с приятели в кафенета и ресторанти и планира бъдещето си в Русия.


Напомняме, че след първоначалното едногодишно разрешение за пребиваване на бежанеца, който пристигна в Москва с полет от Хонконг, руските власти на два пъти удължаваха с по 3 години престоя му, като в момента лимитът е януари догодина – остават три и половина месеца.


Сноудън все пак призна, че би желал да получи убежище във Франция. Подал е молбата си още през 2013 г. при Оланд, но разчита сега президентът Макрон да я одобри.


"Най-тъжното от цялата тази история е, че единственото място, на което мога да бъда чут не е в Европа, а тук, в Русия", заяви Сноудън.


Утре агентът – компютърен гений ще направи премиера на мемоарите си под заглавие Постоянен запис – на същия ден е създаден окончателният проект за Конституция на САЩ. Която пък гарантира свободата на словото като основно право.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено