Свързани новини

14.09.2019 14:39

Фандъкова: За 10 години наложихме скоростно промяната

Видян 2224 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните 10 години наложихме скоростно промяната, каквато София не познаваше. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в „Денят с Георги Любенов“ по БНТ. „Днес тя ни се струва като нещо естествено, но всъщност не е. Тя се дължи на много работа, на много ясен план, на много конкретни проекти. За да продължи със същата скорост развитието на София, е нужно да продължим промяната на града“, каза кметът. Тя посочи, че има обновен екип от хора, които са постигнали сериозни успехи в различни сфери, които са готови да работят за София.


„Това ме мотивира, мотивира ме работата за София. Ние излизаме с конкретни проекти и план за действие“, подчерта Фандъкова. Тя посочи, че за 10 години е имало и допуснати грешки и пропуски.


„Сменяла съм хора от екипа, разделяла съм се с хора, това е било публично ясно тогава, когато има грешка или загубено доверие. В момента ние имаме промяна и пренастройване на приоритети, тъй като по много от тях вече има сериозни резултати. Новите проекти имат нужда от нова енергия и нова хора“, каза Фандъкова. Тя отчете, че това не означава, че хората, които са работили много сериозно, няма да продължат.


Не е тайна за никого, че нашите опоненти работят с внушения и без конкретика, каза Йорданка Фандъкова.


Във връзка с твърденията за некачествени ремонти, Фандъкова посочи: „Не бих се лишила от нито един проект, защото тези ремонти и проекти са важни за града. Няма как да променяме града, инфраструктурата, огромните ями, дупки, арматурата, която стърчеше от трамвайните релси по „Граф Игнатиев“. Няма как да оставим града в това състояние“, каза тя и отчете, че интензивната работа е съпътствана и с много проблеми.


„По отношение на ремонта на „Граф Игнатиев“, който съм сигурна, че нашите опоненти ще използват максимално в кампанията – имаше проблеми в проекта от 2013 г. Тогава беше широко обсъждан. Впоследствие се оказа, че има доста проблеми. Наложи се лично аз и гл. архитект да се намесим, за да могат да се коригират части от проекта, затова това, което имаме готовност да направим с гл. архитект е да предложим още едни допълнителни механизми за контрол и за носене на отговорност на всички нива.


Подготвили сме искане за законови промени, които да дадат възможност да се носи не само финансова отговорност. Вие знаете, че аз съм кметът, който не се колебае да наложи огромни санкции. Тук има нужда от професионална отговорност“. По думите й целта е браншовите организации да могат да дават, но и да отнемат лицензи.


„Кампанията тръгна по начин, който предполагах“, каза тя и изтъкна, че тя не е особено чиста. „Видяхме няколко подобни елементи. Нямам по никакъв начин илюзията, че кампанията ще бъде лесна. Не приемам битката на някой кандидати на живот и смърт, битката за власт. За мен никога тази позиция не е била позиция на власт. Това е позиция, която ни позволява да работиш за промяна, за развитие, за хората. По този начин винаги съм гледала на тази работа. Разбира се, много, много работа. По този начин ще провеждам заедно с целия екип кампанията", коментира Фандъкова.


„Днес е Кръстовден – един от 12-те велики християнски празници. Поздравявам всички, които имат имен ден днес. Тъй като преданията казват, че от днес се обръща времето от лятно към есенно и София влиза в есенен режим.


Разбира се, наред със задръстванията, високия трафик, идва началото и на учебната година. Идва и новия театрален и културен сезон на София“, каза Фандъкова.


По думите й културната сфера е много близка и важна за духа на София и възможностите софиянци да се срещнат с най-доброто в сферата на културата. Фандъкова напомни, че в началото на работата е направена театралната реформа и че салоните вече са пълни.


„16 септември започва началото на учебната година. Откриваме тази година учебната година в нова сграда на Първа английска езикова гимназия и 112-то училище. Огромна спортна зала, ремонтиран физкултурен салон, т.е. вече английската гимназия има две спортни зали. Поканила съм Данчо Йовчев, надявам се да оцени това, което е направено. За две години удвоихме капацитета на английската гимназия.


Строим в момента общо 10 училищни сгради с 5 нови физкултурни салона. Това е наред с новите детски градини, които строим. Това е резултат и посока. Посоката е да правим всичко възможно да поддържаме духа на София, да възпитаваме нашите деца. Инвестициите в децата и хората са най-важните инвестиции“, допълни още Фандъкова.


 


Източник: "Епицентър"


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Истина 19.09.2019 08:45

    Фандъкова е набъркана във всички корупционни схеми в общината, а вие я венцехвалите! До кога и защо редакцията има определени предпочитания към нея? Нима не е част от партия ГЕРБ, която върши всички мръсотии в Родината ни?

  • 002 Управлението на Борисов и ГЕРБ ощети всеки българин с по 100 000 лв 15.09.2019 09:36

    За 10 години управление на ГЕРБ, България изостана с доход над 1000 лева върху средния доход от Румъния, с която заедно влязохме в Европейския съюз през 2007 година. През 2009 година Румъния имаше доходи по-ниски от тези в България. Днес 2019 година Румъния има доходи два пъти по-високи от тези в България, там средната заплата е около 2 200 лева, а средната заплата в България е около 1 100 лева. От 10 години България се управлява от диктатора Бойко Борисов и неговата еднолична партия ГЕРБ. Изчисленията показват, че всеки българин получава с поне 1000 лева по-ниска заплата от гражданите на Румъния. Така за 10 години (120 заплати) всеки българин е станал с поне 100 000 лева по-беден от румънския гражданин, благодарение на Бойко Борисов и управлението на неговия ГЕРБ.

  • 001 Anonimen 14.09.2019 16:01

    превърна София в картофена самоковска нива. слезни от мерцедеса и тръгни пеша, да се надишаш с финни прахови частици, направила училища, застреляй се, то деца не останаха в България.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог