Свързани новини

13.09.2019 15:10

Цацаров разпореди проверка за спирането на Хоризонт

Видян 1722 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавно извършване на проверка за причините за спирането на излъчване на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио на 13.09.2019 г., петък, в часовата зона между 06:00 и 11:00 часа, след получаване на писмо – справка от ДАНС за създадената по този начин опасност за застрашаване на националната сигурност, предвид статута на БНР като стратегически обект, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Спирането на програмата беше оповестено в 21.16 ч. на 12.09.2019 г. с обяснение за предварително планирана техническа профилактика.


БНР е стратегически обект за националната сигурност по подпомагане и опазване на гражданите, в случай на необходимост от уведомяване и предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи.


Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев.


На всеки от тези органи са поставени конкретни задачи, като още в рамките на днешния ден органите на ДАНС е разпоредено снемане на обяснения от генералния директор на БНР.


Определен е тридневен срок на проверката.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.09.2019 16:39

    Прокурорът Симеон Дяковски от Софийската общинска прокуратура е бил уволнен вчера със заповед на заместник главния прокурор Иван Гешев. Причината е, че намерили в кабинета му книга, която бил пратен да конфискува по-рано същия ден - "Задругата" на Добри Божилов. Прокурорската акция приключила успешно и 250 бройки били иззети от малък склад за търговия на едно в кв."Обеля". Прокурорът обаче взел една книга, за да види "за какво иде реч". Харесала му и се зачел. Когато дошли проверяващите на Гешев, установили, че е извършил нарушение. Заповедта била да се изземат книгите, и да се предадат в хранилището на Специализираната прокуратура. Дяковски обаче изпаднал малко в ситуацията на пожарникаря от "451 градуса по Фаренхайт", който след като изгори хиляди книги, се зачете в една и после се промени. За да се "измъкне" провинилият се казал, че "проучва материалите по престъплението". Гешевистите обаче не се хванали, и казали че той не разследва случая, а само се занимава с процедурата по конфискация. Няма право да чете "доказателствата". Още същата вечер му връчили заповед за уволнение. Книгата била прибрана.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали