Свързани новини

13.09.2019 15:09

ВВС: Бг медиите срещу порножурналистиката

Видян 1710 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Публикуването през изминалата седмица на неприлични изображения на приятелката на кандидат за кмет на столицата предизвика гняв и осъждане от видни български новини, журналисти и политици, пише ВВС.

Асоциацията на европейските журналисти - България стартира инициатива, придружена от хештега на български език #NoPornJournalism, за да призове държавните институции, партии и частни компании да бойкотират новинарски сайтове, които участват в неетични практики.

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори излезе с подобно изявление и отделно над 20 новинарски сайта публикуваха декларация, озаглавена „Днес е денят“, в която настояват всички медии да поставят границата.

„Нашата работа, чест, етика и насоки нямат нищо общо с опита да дискредитираме един от участниците в изборите за кмет на София по начин, който е несъвместим с нашата професия“, се казва в съобщението. „Ние се обявяваме още по-категорично срещу партии и политици, които легитимират подобни медийни издания, като им дават интервюта, канят свои представители на събития или плащат за рекламни и PR кампании по време на изборите.“

Президентът Румен Радев излезе с изявление, в което осъжда "замърсената медийна среда" в страната и нареченото "умишлено разбиването" на етичните стандарти в българската журналистика.

Президентът направи удар и върху политици и партии, които публично осъждат тази „грозна” практика, като в същото време легитимират извършителите чрез подкрепа им и покровителство.

„Чудовищната атака" е на сайта на PIK News срещу Борислав Игнатов - кандидат на предстоящите избори за кмет на София.

Игнатов определи публикуването на изображенията като „чудовищна атака“ в публикация във Фейсбук. „Питам се какво направих, за да провокирам такава грозна агресия, която потопи близкия до мен човек в дълбок шок и срив?“

Той продължи да отрича твърдението на PIK, че партньорката му има профили в порно сайтове: "Тя от години е жертва заради изображенията, които са взети от някой, когото някога е обичала и на когото е имала доверие. Когато връзката приключи, той ги публикува под фалшиви профили, за да я унизи...Те вероятно смятат, че всичко е разрешено, за да се запази отровното статукво и да се убедят обикновените хора да не търсят промяна...Но аз няма да се откажа, напротив - аз ще продължа кампанията с повече решителност ... Заставам до момичето си и я обичам. "
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на