Свързани новини

13.09.2019 13:05

Журналисти пред БНР: Кой спря радиото?

Видян 2333 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Над 150 журналисти се събраха в 12 часа пред Българското национално радио (БНР) на протест в подкрепа на журналистката Силвия Великова и в защита на свободата на словото.

Протестиращите издигнаха плакати Кой решава? и Кой спря радиото?,  след като тази сутрин между 6 и 11 часа БНР спря да излъчва с формална причина профилактика на ретранслаторите. Радиото можеше да се слуша само в интернет, където все пак ръководството намери една водеща да замени свалената от ефир Великова.

Към журналистите пред БНР се присъединиха лидерът на Да, България и съпредседател на Демократична България Христо Иванов, кандидатът на ДБ за кмет на София Борислав Игнатов, председателя на Съюза на съдиите и бивш член на ВСС Калин Калпакчиев.



По- рано Управителният съвет на радиото съобщи, че журналистката не е свалена от ефир, но е променен графикът ѝ на водене - без да се посочва какъв ще е новият график.

УС посочва три причини за решението.



Опитът за запушване на поразяващата й уста странно съвпада с определянето от ВСС точно днес на дата за избор на нов главен прокурор на 24 октомври: 3 дни преди местния вот. 


Снимка: Клуб Z


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Валентина Томова 13.09.2019 17:49

    От 1-и август не работя в БНР. Новият генерален директор “опраска” отдел “Комуникация” Сега сме в очакване на аутсорсването. Съществото, което оглави обществено радио, е поело тежки ангажименти към младия успял мъж /с цената на това да е директор/ и разпитваше за всеки един в администрацията “на кого е човек” и което по мил ченгесарски маниер се освободи от всички, които не са близки до правилните хора, като в пет без десет им бе съобщавано, че от утре не са на работа. За първи път от двайсет години ме оценяват не по това какво мога, а по това от кого съм назначена. За колегите журналисти: Чистката в БНР не започва със Silvia Velikova, нито с Kamen Alipiev в БНТ. Защо никой досега не отрази очевидното? Страх ли ви е? Посредствеността ще спаси света, нали?! https://www.facebook.com/valentina.tomova/posts/10159074695198289

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог