Свързани новини

13.09.2019 12:00

Собственикът на ТАД Груп остава в ареста

Видян 1102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апелативният спецсъд остави в ареста обвинения в подбудителство за кибертероризъм собственик на „ТАД Груп“ Иван Тодоров, съобщава БГНЕС.


Миналата седмица Специализираният наказателен съд не уважи искането на Иван Тодоров за по-лека мярка за неотклонение. Той подаде жалба, а в петък Апелативният спецсъд оповести решението си.


На Тодоров е повдигнато и ново обвинение - за организирана престъпна група с користна цел. Прокурор Николай Христов обясни, че Георги Янков и Кристиян Бойков са участници в тази група с ръководител Иван Тодоров.


„Мярката за неотклонение „задържане под стража” на обвиняемия Тодоров е потвърдена от апелативния съд. Прокуратурата очакваше такова развитие на нещата, тъй като ние сме събрали много категорични доказателства за това, че именно обвиняемият Тодоров е автор на престъпленията, за които прокуратурата е повдигнала обвинения”, каза прокурор Даниела Ангелова.


„Становището на защитата, изразено още от първия път и което днес не получи никакъв отговор е, че няма данни Иван Тодоров да е накарал, подбудил Кристиян Бойков да извърши каквото и да било”, категорична бе адвокат Ина Лулчева.


Според защитата няма никаква престъпна група. „Ние твърдим, че целта на задържането е някаква друга. Най-малкото, защото няма обяснение извършителят да е с „подписка”, единият подбудител с 20 000 лв. гаранция, а за другия да се настоява непрекъснато задържане. На него да му се повдигат обвинения за група, а на другите - няма. Този нееднакъв подход издава някаква друга цел, защото, ако целта беше просто развитие на делото, трябваше да има еднакъв подход, нали?”, коментира Лулчева пред журналистите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са