Свързани новини

12.09.2019 14:15

Прокуратурата пусна част от доказателствата срещу Николай Малинов

Видян 1035 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи, Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу Николай Малинов (обвиняем по чл. 105, ал. 1, предложение II от НК). Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи.

В прессъобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица. Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия.

Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“. Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд.

На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите.

Процесуално-следствените действия продължават.


 


Документа, наречен "Докладна записка", можете да прочетете ТУК


 




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Пламен Георгиев 12.09.2019 14:53

    Още един русофил е бил арестуван за кратко по разследването за „руски шпиони“. Това е Добри Божилов – автор на бестселъра на 2019 – „Задругата“. Той е прекарал около 45 минути в Специализираната прокуратура, и е бил разпитван лично от Иван Гешев. Причината за ареста е, че се разследват не само директни „шпионски действия“, но и „други дейности от хибридната активност на Русия, вкл. книги, списания, предавания и пр., които създават позитивен образ на Русия“. В „Задругата“ образът на Русия наистина е позитивен, макар това да не е централна тема. Става дума за ролята и в освобождението то турско робство, и за първата успешна руско-турска война, по времето на императрица Екатерина. Това е преди 250 години. След разпита, Божилов е бил освободен, след като уведомил Гешев, че вечерта – в 19 ч. има представяне на тазгодишната „Алея на книгата“. Ако отстъства от там, поради арест, би се получил скандал в литературните среди

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв