Свързани новини

12.09.2019 11:29

Красимир Ципов: Докладът за националната сигурност показва успехи в борбата с контрабандата

Видян 1128 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Докладът за националната сигурност показва успехи в борбата с контрабандата, увеличение на разкриваемостта на престъпността и намаляване на катастрофите. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов по време на дебатите по доклада за състоянието на националната сигурност за 2018 г., предаде Фокус.


"Този доклад се писа в продължение на няколко месеца от работна група с представители на всички институции, свързани с националната сигурност. Той дава много ясна и реалистична оценка на постигнатото през изминалата година и на състоянието на националната сигурност. Чуха се много критики от тази трибуна по една или друга тема, свързана с националната сигурност. Следва да отбележим няколко изключително важни и сериозни постижения, които са факт от 2017 г. нататък. След сформирането на настоящото правителство, бе приета и една много ясна и конкретна управленска програма, свързана с темата сигурност, свързана и с темата национална сигурност. През 2018 г. трябва да се отбележат значителните успехи по отношение на противодействието на контрабандата. Нека да напомним, че всички мерки и действия, които бяха предприети от 2015 г. насам дават своя изключително сериозен резултат. Ние постигаме нива, които не са характерни за старите демокрации, държави-членки на ЕС. Започнахме от нива от порядъка на 25 и 30 % само преди четири години, а сега вече се наблюдават резултати. Те не ги дава това правителство. Тези резултати се дават от независими органи, които правят своите проучвания. Те показват, че нивото на контрабандата на цигари в България вече е около 5 %. Пак отбелязвам, че само преди 4 години нивата бяха 5 до 6, до 7 пъти по-големи. Изключително важно е да се обърне внимание, че благодарение на мерките, които предприе българското правителство и по отношение укрепване капацитета на МВР, дадоха своя съвсем ясен резултат. Имаме много сериозно увеличение на разкриваемостта на престъпността, особено по отношение на престъпленията срещу личността.
В заключение искам да обърна внимание в този раздел в доклада, който дава много ясна, конкретна и детайлна картина на състоянието на пътната безопасност", заяви Ципов. По думите му това е тема, която е на дневен ред от години насам. "През 2018 г. следва да се отбележи, че инцидентите, пострадалите и жертвите след ПТП са намалели средно с 15 %. Жертвите от 710 през 2017 г. са 612. Тези точно ПТП предизвикват изключително сериозни проблеми и засягат много български семейства. Така че нека да завърша с това - докладът е реалистичен, аналитичен и дава наистина реална оценка на състоянието на националната сигурност, а не както казаха преждеговорищите колеги, че ние не виждаме абсолютно никаква аналитична оценка и не знаем какво е състоянието на националната сигурност", заяви Ципов. Народният представител от ГЕРБ призова депутатите да подкрепят доклада за националната сигурност. По думите му практиката на изготвяне на такъв доклад трябва да продължи, защото може да се даде реална оценка за състоянието на държавата.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне