Свързани новини

11.09.2019 11:19

Урсула призова за нови санкции срещу Тръмп

Видян 1036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова за засилване на търговския инструментариум срещу САЩ, пише европейската редакция на Politico.



Фон дер Лайен натовари избрания от нея комисар по търговията Фил Хоган да развие нови средства за отговор конкретно срещу сили, които блокират системата за разрешаване на спорове в Световната търговска организация, а именно САЩ.



„Искам да погледнете как можем да засилим нашия набор от инструменти за търговия“, каза фон дер Лайен пред Хоган. „Това трябва да включва надграждане на регламента на ЕС за изпълнение, за да ни позволи да използваме санкции, когато други приемат незаконни мерки и едновременно блокират процеса на уреждане на спорове на СТО“.



Тя намекна за по-силов подход спрямо китайските субсидии, като каза на комисаря по търговията да „работи с вице-председателя за... Дигиталната ера (Маргарет Вестагер) за справяне с нарушаващите ефекти на чуждестранните субсидии във вътрешния пазар“.



ЕС търси начини за справяне с мащабните субсидии на Китай, но миналата седмица ръководителят на търговията Сабине Уайанд изключи прилагането на закона за държавните помощи на ЕС „извънтериториално“.


Избраният председател също потвърди, че ще има нов пост за прилагане на търговските правила, който ще бъде назначаван от Колегията на комисарите, който ще работи под „прякото ръководство на Хоган, който ще наблюдава и подобрява спазването на нашите търговски споразумения“.



И накрая, фон дер Лайен заяви, че Хоган трябва „да допринесе за създаването и въвеждането на данъка върху въглеродните граници, като работи в тясно сътрудничество с комисаря по икономиката. Данъкът за границата на въглеродните емисии трябва да бъде изцяло съобразен с правилата на СТО“.


Снимка: БГНЕС


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и