Свързани новини

10.09.2019 14:09

Обвиниха Николай Малинов от Русофили в шпионаж, Решетников със забрана да влиза в България

Видян 2261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Русофили Николай Малинов е предавал класифицирана информация на руски организации, обяви главният прокурор Сотир Цацаров, предаде Нова. По думите му е установена е действаща схема за изпиране на пари. Главният прокурор съобщи, че в хода на разследването са събрани доказателства за пряко участие на български гражданин както в схемата за финансиране, така и в схемата за предаване на информация, защитена от закона.


Малинов е привлечен в качеството си на обвиняем. Той е освободен от следствения арест с гаранция от 50 000 лева. Наложена му е забрана да напуска територията на страната.


В ходя на разследването е установено, че срещу заплащане Малинов е предавал информация под различни форми към две руски организации – Двуглав орел и Руски институт за стратегически разследвания.


По отношение на ген. Леонид Решетников е наложена забрана за навлизане в пределите на Република България за срок от 10 години, каза още главният прокурор.


Повдигнато е обвинение в шпионаж на Николай Малинов, обяви заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг.


Иззети са компютърни конфигурации, множество документи и такива доказателства, които имат пряко отношение към Николай Малинов. Иззета е докладна дописка от Малинов за преориентиране на страната към Русия. Описано е каква е настоящата ситуация в България и какви насоки да се предприемат, за да се преориентира страната ни към Русия. Основна цел е геополитическа преориентация на България.


„Ние концентрираме усилията си 5 основни направления” – дейност на НПО, създаване и поддържане на интернет сайтове , собствен телевизионен канал, аналитичен център и създаване на партия.


Според Малинов следва да се упражнява политическо влияние неявно. Предвижда се и създаването на влиятелен информационен канал или информационна агенция. 


В документа е записано още, че политическата партия, която трябва да работи за геополитическата преориентация на България от ЕС към Русия трябва да бъде непреодолим фактор в българския парламент.


За да се осъществят тези идеи е било необходимо финансиране в голям размер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 U.S. Embassy Sofia 10.09.2019 20:49

    U.S. Embassy Sofia 1 hr · Statement by the U.S. Embassy We are aware of the investigation by Bulgarian law enforcement into an alleged case of espionage. The United States fully supports Bulgaria’s efforts to defend its sovereignty from malign influence. Изявление на Посолството на САЩ Запознати сме с разследването на българските правоприлагащи органи по предполагаем случай на шпионаж. САЩ изцяло подкрепят усилията на България да защити суверенитета си от злонамерено влияние.

  • 002 Anonimen 10.09.2019 19:32

    Николай Русофила е виновен, защото не е съобщил точния размер памперси на Бойко борисов. руснаците са бесни!!!

  • 001 Да си спомни колко "решително и адекватно" действаше цацаратурата МУ, когато случайно бяха разкрити агенти на MIT! 10.09.2019 14:41

    Да си спомни колко "решително и адекватно" действаше цацаратурата МУ, когато случайно бяха разкрити агенти на MIT! Нов скандал с турския шпионски джип https: 19min.bg news 8 72740.html ШПИОНСКИ ТРИЛЪР! Управляващите крият скандал с турски агенти и кетчер https://frognews.bg/obshtestvo/underground/shpions... https://frognews.bg/images/11111KATIA/tur_3.jpg Картите издават агентите на МИТ "Скандал с турски шпиони прикриват управляващите, научи Фрог нюз от службите за сигурност. Става дума за откраднат луксозен джип AUDI Q7 с регистрационен номер TR 16 ACH 92 от СПА хотел в Драгалевци. “Професионални автокрадци влизат в подземния гараж на хотела и успяват да измъкнат колата преди "компетентните органи да пристигнат на местопроизшествието". Джипа е ползван от турски граждани, заявили, че са бизнесмени, дошли да купуват земя за земеделски бизнес. Инцидентът се случва преди няколко месеца, но е пазен в тайна, за да не избухне скандал между София и Анкара. В полицията четиримата описват също, че са носели със себе си специализирана техника за проби на почвата. Това съобщиха за Фрог нюз източници от МВР, правителството и службите. Крадците обаче се натъкват на съвсем други находки. Няколко служебни документа са открити в колата от сръчните БГ-апаши. Без да искат, последните се оказват по-полезни за националната сигурност от ДАНС. В жабката те откриват четири карти на служители от турското разузнаване MIT. Не е ясно дали са оригинали или фалшиви и защо са там. Откриват също специална разузнавателна техника последно поколение. Така става ясно, че всъщност похитеното возило е кетчър от супер класа, с който могат да се подслушват и проследяват лица, да се записват разговори, засичат телефони и пр...."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни