Свързани новини

10.09.2019 12:14

Решетников: САЩ започнаха кампанията „руски шпиони в България"

Видян 2205 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От България пристигнаха много тревожни новини. Там, както се оказа, внезапно беше задържан секретарят на Българското национално движение Русофили, бившият главен редактор на вестник Дума Юрий Борисов. Освен това от един ден няма връзка и с председателя на движението Николай Малинов. Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение Двуглав орел Леонид Решетников отбеляза на страницата си в социалната мрежа Фейсбук, че „американците започнаха кампанията „руски шпиони в България", предава телевизионният канал Царьград ТВ.

Леонид Решетников отбеляза, че по-рано журналист от The New York Times внезапно го е помолил за интервю, като е насочвал въпросите „около имперски планове, глупости за възстановяване на монархията и Путин-цар“.


„Опитват се да припишат няколко души на нашия Двуглав орел, който работи само в Русия“, подчерта заместник-председателят на Съвета на дружеството и допълни: „Но това е достатъчно за тях, за да ударят истинските български патриоти“.


Този интерес към американския вестник не е изненадващ, ако вземем предвид някои от тревожните новини, които идват от България в момента. Според някои доклади в страната продължава поредица от задържания, разпити и обвинения в „шпионаж" срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия.

Атака срещу русофили

Така по-рано в България по подозрение в шпионаж беше задържан секретарят на Българското национално движение Русофили, бившият главен редактор на вестник Дума Юрий Борисов. Министърът на вътрешните работи на страната Младен Маринов вече съобщи, че срещу задържания се водят следствени действия.
В същото време той каза, че „ако се извършват подобни действия, тогава има основателни причини за това". Министърът обаче не представи никакви подробности, позовавайки се на тайната на разследването.



Runews24.ru също потвърждава информация за задържането. Порталът обаче твърди, че Юрий Борисов е „освободен без предявени обвинения“. Вярно, все пак е имало разпит в Прокуратурата, както и обиск на жилището му.


„Те иззеха електронни носители и документи“.
Освен това от дни, според наличната информация на телевизията, председателят на движението Николай Малинов не отговаря на никого.
Междувременно Русская България съобщава, че са извършени обиски както в офиса на движението, така и в къщата на Малинов.



Американска кампания

Леонид Решетников е сигурен, че Вашингтон стои зад тревожните събития с русофилите в България. „Американците започнаха кампанията„ Руски шпиони в България “, написа той на страницата си в социалната мрежа.


Междувременно заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение Двуглав орел изрази увереност, че „тези действия на сегашните български власти са напълно дискредитирани в очите на българския народ“.
„Да се нападат хора, само защото почитат традициите и историята, както и жертвите, дадени от Русия за създаването на Българската държава, могат само да са врагове на България“, убеден е Решетников.
Докато българските сили за сигурност „ловят“ русофили, Букурещ и София ускоряват програмите си за модернизиране на въоръжените сили. Както отбелязва Defense News, това се прави на фона на „страха от Русия".
Наред с други неща, България и Румъния заменят военната техника на съветската промишленост с нова. Но, което е забележително, главно с европейска, или американска.
Включително се планира, както изглежда, и подмяната на изтребителите. Вместо руските МиГ-29 българските ВВС може да получат F-16 70. Тези американски самолети, макар и модернизирани, както военните експерти неведнъж отбелязват, са по-скъпи от изтребителите от пето поколение.
Впрочем, не само Черно море безпокои официална София. Но и връщането на Крим в Русия, което, припомняме, се случи преди пет години в резултат на референдум.



„България вярва, че дестабилизацията на региона и незаконната анексия (резултатите от референдума не се признават в Украйна и в западните страни, а полуостровът се счита за анексиран и окупиран от Русия) на Крим води до постоянно нарушаване на геостратегическия и военния баланс в Черноморския регион“, се казва в коментар на ситуацията в публикацията на доцента по национална и регионална сигурност в УНСС в София Цветан Цветков.


 


    Припомняме, че вчера от пресцентъра на Прокуратурата на Р България съобщиха, че под ръководството на Специализираната прокуратура (СП), следователи от Следствения отдел на СП, подпомагани от агенти на ДАНС, извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство по чл. 105 НК. "Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. В отговор на многобройни запитвания от медиите от Прокуратурата уточняват, че Юрий Борисов е разпитан в качеството му на свидетел.Допълнителна информация ще бъде предоставена, веднага щом интересите на разследването позволяват.

 Източник: Фокус


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец