Свързани новини

10.09.2019 09:29

Фандъкова: Аз съм кметът, налагал най-големите санкции в държавата

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За някои кандидати това не е състезание, а битка за столицата. За мен кампанията никога не е била това. Важно ми е да разговарям с хората и да им представя идеите си. Ще изляза с реализъм и отговорност. Това е, което мога да предложа”, каза каза в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия кметът на София и кандидат за четвърти мандат Йорданка Фандъкова.


Тя подчерта, че ако бъде преизбрана, ще работи с нов екип. „Новите идеи идват и с нови хора, които да ги създават и да ги реализират. Скоростта на промяната е много висока. Но това не става от само себе си, а с много работа. Имали сме много пропуски и грешки за изминалите десет години. Важното е да си направим изводите, за да продължаваме напред”, поясни Фандъкова.


"В програмите на кандидатите за кмет на София фигурират приоритетите, по които ние вече работим и искаме да доразвиваме през следващите години. Един от тях е дигитализацията. Поканила съм IT специалисти, които да направят така, че работата на общината да бъде прозрачна и всичко да стане по-лесно за гражданите и бизнеса”, посочи Фандъкова.


Тя коментира и проблемите, свързани с някои от ремонтите в града.


„Аз съм кметът, налагал най-големите санкции в цялата държава. Очевидно обаче трябва да помислим и за превенция. Затова имаме предложения за промяна в законодателството – за да може и проектантите, и изпълнителите, и надзорниците да носят професионална, а не само финансова отговорност. Това означава гилдиите да могат да отнемат лицензи”, поясни Фандъкова. И подчерта, че при стотиците изпълнени обекти „никой не може да гарантира, че при всичките тези ремонти няма да има изкривена плочка или некачествен асфалт”.


Йорданка Фандъкова е категорична, че работата по изграждането на метрото трябва да продължи.


 В края на октомври ще приключат строителните работи по още една отсечка от 8 км – от „Красно село” до „Подуяне”. Вече се проектирали и други части от подземната железница, а за две от тях се работели по осигуряването на финансиране, обясни столичният кмет.


В края на септември ще започне доизграждането на Южната дъга на Околовръстния път, съобщи още градоначалникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак