Свързани новини

25.03.2009 17:41

Израел: Иран ще се сдобие с атомна бомба до една година

Видян 1592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До една година Иран ще разполага с капацитет да създаде атомна бомба, но не бърза да я произведе, счита директорът на израелското военно разузнаване и допълни, че все още има възможност за успешен диалог с Техеран, предаде АФП.


"Стратегията на Иран се състои в това да бъде постигнат бързо капацитет за създаване на атомна бомба", заяви генерал Амос Ядлин пред комисията по външна политика и отбрана към Кнесета (израелския парламент), съобщи парламентарен източник. Иран обаче не бърза да направи последната крачка за създаване на това оръжие, "за да не дава мотив на международната общност да предприеме действия", допълва генералът. Според него Иран вече разполага с 4000 центрофуги и може да успее "в следващите месеци до една година, да се сдобие достатъчно обогатен уран, за да създаде атомна бомба". Ядлин обаче заяви, че все още е рано да се правят заключения за провал на "международната кампания да се попречи на Иран да се сдобие с ядрено оръжие" и че комбинация от натиск и диалог с Техеран може да доведе до добри резултати. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще