Свързани новини

07.09.2019 09:09

Ердоган: Или подкрепа от Европа, или ще трябва да отворим портите

Видян 2428 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши, че ще пусне мигрантите в Европа, ако не получи международна подкрепа за зоната за сигурност за бежанците в Северна Сирия. Той смята да предислоцира един милион от живеещите в Турция повече от три и половина милиона мигранти. Зоната трябва да бъде изградена на територията на Сирия, на 30 километра от границата с Турция.


Там Анкара планира да построи селища и палаткови градове. Ердоган обаче поиска логистична и хуманитарна подкрепа за бежанците.


"Това или ще се случи, или ще трябва да отворим портите. Или ще ни осигурите подкрепа, или извинете ни, но ние можем да толерираме само до тук. Сами ли ще носим тази тежест", каза той.


Предупреждението на Турция, че може да отвори вратите към Европа за бежанците, "не е нито заплаха, нито блъф", каза по време на посещение в Италия турският вицепрезидент Фуат Октай, съобщи Анадолската агенция.


"Това не е нито заплаха, нито блъф. Това е реалност", заяви Октай, ден след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че Турция може да "отвори вратите си", за да пусне сирийските бежанци да достигнат до Европа, ако Анкара не получи подкрепата, която очаква.


Октай каза, че убеждението, че Турция ще понесе нов приток на мигранти, е "погрешно". "Турция не е защитник на никоя друга страна, нито техен мигрантски център. Тя не е страната, която ще плати сметката за кризите, които (другите страни) създават", допълни той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби