Свързани новини

25.03.2009 15:46

Британските консерватори ще подпомагат предизборните кампании на РЗС

Видян 1282 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Консервативната партия на Великобритания изрази желание да подпомага предизборните кампании на партия Ред, законност и справедливост /РЗС/, стана ясно след срещата на лидера на партията Яне Янев с Филипа Брум, председател на Политическата академия на консерваторите към Уестминстърската фондация, предаде БГНЕС.


В края на април в София ще бъде организиран семинар на тема антикорупция, в който ще участват пратеници на британските консерватори. Съвместно с представители на Уестминстърската фондация те ще подкрепят предизборната кампания на РЗС. Информационната кампания на партията ще бъде цялостно подпомогната от консерваторите. Обсъдени са и други форми на помощ и сътрудничество между РЗС и Уестминстърската фондация. В срещата участва и независимият депутат Димитър Абаджиев.
„Сегашните разговори в Лондон оформят друг тип взаимоотношения – между партньори, с ясната визия за отстояване на конкретни политики”, обобщи председателят на РЗС Яне Янев „За разлика от фондациите на ЕНП „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел”, Уестминстърската фондация има по-ясен профил и насоченост за подпомагане на чисто политически дейности”, каза още Яне Янев след проведената среща с Филипа Брум. „Получихме това, за което сме работили много дълго време – фондацията в лицето на консерваторите в нея да подкрепи РЗС в България както за кампанията за евроизборите, така и за парламентарните избори в няколко основни направления – в информационната кампания за борба срещу корупцията, в кампанията за налагането на консервативните икономически идеи при управлението на държавата и за кампанията, свързана с новия модел на управление с по-малко бюрокрация и по-малък административен апарат. Целта е ЕК в Брюксел да стане по-мобилна и по-близо до гражданите”, изтъкна Яне Янев.
Уестминстърската фондация има 80 % финансиране от държавата, останалите 20 % са частни фондове. Фондацията финансира основните политически партии във Великобритания – лейбъристи, консерватори и либерали. Бордът на фондацията е съставен от представители на тези партии. Подкрепата от страна на Уестминстърската фондация на практика означава подкрепа от английската държава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни