Свързани новини

03.09.2019 16:02

Кметшата счетоводи на частно общинските фирми в Банско, кумецът взема поръчките и почистването

Видян 7562 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Незнайно как кметът на Банско и съпругата му намират време да бъдат земеделски производители, но са се регистрирали като такива, защото докато той управлява, жената осчетоводява общинските фирми през своята частна. Това е само едно от предприятията на Павлина Икономова. Тя е едноличен собственик на Епик Консулт ЕООД. Управител пък е сестрата на заместник - кмета Ивайло Ръхов -  Десислава Бояджийска - сестра на. Офисът на фирмата се помещава в сграда, която е изкупена почти изцяло през последните две години от Димитър Даутов – кумец на кметското семейство, който е изпълнител на доста обществени поръчки на общината. Но преди да минем на неговите подвизи, нека споменем, че съпругата на Икономов – Павлина е собственик на редица фирми, които имат голяма дейност през двата кмески мандата.


Икономов, отново през кумеца Даутов, взема и прави скъп ремонт и на вила в местността Шилигарника в ски – зоната на Банско, която в момента се отдава под наем.


Фирма Лесострой 2010 ЕООД, на която е управител кумецът на Икономов е основен изпълнител – самостоятелно или в консорциум с други фирми – на много обществени поръчки за строителство в управляваната от кума кмет община Банско. Към същата фирма са насочени стотици хиляди лева по договори чрез директно възлагане – хитра вратичка в закона, която позволява на властите при определени обстоятелства, които е лесно сами да създадат, да раздават парите на данъкоплатеца без търг и конкурс. В допълнение – частни инвеститори в Банско са принудени да използват същата фирма, ако желаят да им бъде дадено разрешение за строеж.


Преди да започне да изпълнява поръчки през фирмата на Даутов, Икономов използва други фирми и прави разплащане към тях през фирмите на неговата съпруга. Такъв е случаят с договора за Ремонт на градски парк, спечелен от БКС ООД.


При поръчката за ул. Гоце Делчев, която е разделена на етапи, прави впечатление, че единичните цени при определяне на прогнозната стойност на етапа, който се изпълнява от Даутов, са завишени с над 30 %.


Почистването на общината пък минава през Обединение, в което 60 % участие има фирма Банско 2020 с управител Борислав Попов – състудент на кмета Икономов. Основното упълномощено лице за разпореждане със средствата е кумецът Димитър Даутов. Фирмата е участвала в конкурс за почистване единствено и само в Банско, за разлика от останалите в бранша, които участват в търговете навред из страната.


И общинските паркинги при създаването си се управляват от Димитър Даутов. След извършването на всички ремонтни дейности и пълното оборудване на фирмата с коли, СМС паркиране, при което са похарчени големите пари, Даутов напуска, а неговото място се заема от Николай Лечов – баща на другия кумец на кмета Икономов. В тази фирма например е закупен “паяк” за 150 000 лева, който в момента се продава за 40 000 лева.


Охранителната фирма Банско секюрити пък е известна сред туристическия бизнес с опитите да респектира обекти, за да използват нейните услуги, като в отплата фирмите получават разрешения за удължено работно време от кмета. Фирмата е дистанционно на Александър Мацурев - бивш заместник кмет, а в момента – народен представител, и Икономов. Регистрирана е на роднина на съпругата на Мацурев.


Напомняме, че в момента всички роднини на кмета Икономов заемат длъжности, чрез които управляват общински средства, което можете да проследите с 8 примера в архива на 19min.bg.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Механа Дедо Пене 03.09.2019 20:02

    По-лесно е да се изброи какво не е на Икономов,отколкото да пишете какво е негово.БОЙКО БОРИСОВ АКО ИСКА ОЦЕЛЯВАНЕ,ДА ИЗШИТКА ВСИЧКИ ТАКИВА ИЗРОДИ И ГИ НАКАРА ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ!ИНАЧЕ НЯМА КОЙ ДА МУ ВЯРВА ПОВЕЧЕ!

  • 003 112 03.09.2019 19:47

    ЛЕЛЕ,КАКВА МРЪСОТИЯ...

  • 002 112 03.09.2019 19:47

    ЛЕЛЕ,КАКВА МРЪСОТИЯ...

  • 001 112 03.09.2019 19:47

    ЛЕЛЕ,КАКВА МРЪСОТИЯ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,