Свързани новини

03.09.2019 13:12

Фандъкова: Отказвала съм други позиции, за мен кмет на София е кауза

Видян 1159 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Три са водещите задачи, които си поставям - целенасочена работа в кварталите, развитие на София като зелен и чист град и третата - строителството на метрото - това е проект, който променя града ни". Това каза пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова, която е кандидат на ГЕРБ за четвърти мандат за столичен градоначалник. Тя обяви, че влиза в кампанията с ясен график за работа с нови проекти и нови идеи.


"В листата за общински съветници, която подготвяме в момента съм поканила хора, които са утвърдени специалисти в различни сфери в работата на града и млади хора със свежи идеи. София има нужда от нови хора и нова енергия. Разбира се, че ще разчитам на опитните колеги, които много активно работиха за промяната на града досега, но за мен най-важна е промяната в структурата. Имаме нови предизвикателства пред града", обяви столичният кмет и уточни, че се работи усилено, за да бъдат осигурени повече места в детските градини и ясли: "В момента строим 8 нови детски градини. Пет от тях ще бъдат завършени до края на годината. Започваме още 9".


По думите на Фандъкова кампанията за кмет на София ще бъде сериозна и допълни: "За мен изборите за кмет са избори за развитието и перспективата на града ни. Имала съм възможности и за други позиции, но съм отказвала, защото за мен това е каузата, зад която съм застанала".


Според столичния кмет нормално е да се търси широка подкрепа най-вече за проектите за града, които са в интерес на всички граждани: "Винаги съм казвала, че тротоарите в София не са син и червен, а ляв и десен и се нуждаят от ремонти".


В предаването "12+4" по програма "Хоризонт" Фандъкова припомни, че в периода на управлението на кабинета "Орешарски" е получавала отказ за финансиране на проекта за метрото, но Столичната община е поемала разходите, след което от ЕК са получавани средствата. Тя оцени, че това е безспорно стратегически проект за столицата.


"Всеки в процеса на ремонта на улица "Граф Игнатиев" носи своята отговорност и аз няма да отричам и моята", заяви кметът Фандъкова и припомни, че тя е налагала най-високите санкции в държавата, глобявайки проектантите на този проект за ремонт на знаковата софийска улица. Тя изрази очакване, че площад "Славейков" отново ще се оживи, след като бъде върнат там книжният пазар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на