Свързани новини

03.09.2019 12:09

5 г. колония за руски блогър, призовавал да се убиват деца

Видян 1068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руски съд във вторник осъди блогър на пет години трудова колония за „туийт“, в който призовава протестиращите да нападат деца на служители на правозащитните органи, за да постигнат исканията си за „честни избори“, предава Фокус.


Московският Пресненски районен съд намери Владислав Синица за виновен по обвинения в екстремизъм и реши да го изпрати за пет години в поправителна колония.
Синица, който се води за мениджър, пише в Туитър под псевдонима Max_Steklov и живее в град извън Москва, беше задържан миналия месец заради туита, който публикува на 31 юли, според разследващи.
Той беше обвинен в разпалване на омраза срещу социална група чрез Интернет и в заплаха за насилие, съгласно суровото анти-екстремистико законодателство на Русия.
„Туитът“ бе написан в отговор на действията на полицията по разгонване на незаконен митинг, призоваващ за „честни избори“, когато по улиците на Москва излязоха няколко хиляди души.
В своя „туийт“ Синица призова хората да открият домовете на служителите на реда, да отвлекат децата им и да ги убият, което съдебните органи оцениха като призив към насилие.
Неговият „туийт“ бе забелязан и широко разпространен в Русия. Случаят на Синица бе разгледан в едно заседание. Прокурорите поискаха максимално възможна присъда от шест години.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма