Свързани новини

03.09.2019 09:35

Кметът: Абсолютно безкомпромисна съм била към всички

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Абсолютно безкомпромисна съм била към всички. По мои сигнали са правени тежки проверки в общината и в районните администрация. Това е начинът да се борим срещу негативните явления”, заяви Йорданка Фандъкова, която се включва за четвърти път в битката за кметския пост в столицата. Тя заяви също, че не са страхува от това, че Мая Манолова влиза в битката за София. „Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. То се основава на факта, че работата за града е един сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората през всички тези години, което ни позволи да ускорим темпото на развитие на София”, обясни в предаването „Тази сутрин” по бТВ Йорданка Фандъкова.


 


"През последните години София се развива и променя и това не е резултат на приказки, а на много работа. Основната ми мотивация е отговорността към града и хората”, изтъкна Йорданка Фандъков.


Тя сравни работата за града с „бягане на дълго разстояние”. „Това не е спринт и затова е важно да се поддържа темпото и да се постигат резултати”, заяви кметът на София.


Фандъкова е получила подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София, но заяви, че решението й е лично. Премиерът Бойко Борисов я е подкрепил и тя му благодари за това.


Според столичния кмет има нужда от нови хора, идеи и енергия и затова в новия екип е поканила водещи експерти в различни сфери на града.


Фандъкова заяви, че не са страхува от това, че Мая Манолова влиза в битката за София. Не се е учудила от това, че тя ще се кандидатира за кмет, защото отдавна се е знаело за това нейно намерение, както и за това, че БСП ще я подкрепят.


Относно ремонта на ул. „Граф Игнатиев” и скандалите, които станаха около него, Фандъкова заяви, че проблеми е имало както в проекта, така и в изпълнението му.


„Аз никога не съм бягала от тази отговорност. По мое настояване проектът беше променян. Направих си изводите, имала съм пропуски, бъркала съм в преценки за хора и ситуации. Но допълнителна мотивация са изводите, които съм си направила”, заяви тя.


„Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Абсолютно безкомпромисна съм била към всички. По мои сигнали са правени тежки проверки в общината и в районните администрация. Това е начинът да се борим срещу негативните явления”, на мнение е Фандъкова.


Тя си е поставила три големи задачи в новата програма. Първата – работата за кварталите, а именно малките улици, междублоковите пространства и паркирането. Втората - развитието на София като зелен и чист град, а третата – активното въвеждане на технологиите в работата на общината.


Предвиждат се осем нови парка в кварталите, както и да бъде изграден зеленият ринг на София - изграждането на линеен парк по бившите жп линии. Вече има завършен идеен проект за над 3 км от това трасе. Продължават проучванията на останалите трасета. Предвиждат се велоалеи и пешеходни пространства по цялото протежение на този ринг.  


В края на месец октомври пък трябва да бъде завършено строителството на първия етап от третата линия на метрото. В средата на следващата година трябва да бъдат завършени 4-те км, които се строят в кв. „Овча купел” заедно с буферни паркинги и връзка с жп линията.


„И в следващите години проектът за метрото трябва да остане стратегическият и да продължи да се развива. По никакъв начин не трябва да се спира строителството. Не го допуснах за 10 г., което не беше лесно”, заяви Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни