Свързани новини

02.09.2019 14:49

Захариева се срещна с палестинския си колега в София

Видян 1130 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна в София с палестинския си колега Рияд Малки. Министър Захариева изрази пред своя събеседник позицията на България и на ЕС във връзка с Близкоизточния мирен процес. „Сегашният застой е причина за сериозно безпокойство. В резултат на липсата на политически перспективи може да се окажем свидетели на нови изблици на насилие и напрежение както в Газа, така и в Западния бряг“, заяви българският вицепремиер. Тя сподели, че в основата на намиране на решение стои възобновяването на открити и директни преговори между двете страни, както и спазването на международните споразумения от Осло и Париж.


България и ЕС потвърждават подкрепата си за намиране на решение на палестинско-израелския конфликт в съответствие с принципа за двете държави, които да съществуват в условията на мир и сигурност.


"Призоваваме за въздържане от всякакви действия, които могат да влошат обстановката в региона", допълни Екатерина Захариева.


Министър Малки изтъкна, че сигурността и мирът между Палестина и Израел не засяга само региона, но и целия свят. Гостът благодари на България и сподели, че страната ни „може да бъде мост в отношенията между Израел и Палестина“.


„Имаме дългогодишно сътрудничество в образованието. Над 5000 палестинци са завършили в България и те са мостът между нас“, изтъкна министър Захариева.


По време на срещата беше обсъдена и възможността български консул да посещава два пъти седмично Рамалла, с цел улесняване на издаването на визи за палестински граждани.


Двамата министри се договориха първото заседание на Комисията за сътрудничество между България и Палестина да се проведе догодина. На него ще бъдат преразгледани всички спогодби, подписани между двете страни и ще се изготви ясна програма за бъдещето сътрудничество.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.