Свързани новини

30.08.2019 16:08

Кметът на Костенец Радостин Радев с обвинение от спецпрокуратурата

Видян 2583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност по второ дело кмета на Костенец Радостин Радев.
Той е обвинен за длъжностно присвояване: през декември 2018 г., в условията на продължаващо престъпление, на два пъти е поискал и е получил от касата на общинско предприятие за дърводобив общо 22 137 лева, които присвоил за себе си. Това досъдебно производство срещу Радев се води и за безстопанственост. По второто дело на кмета на Костенец е определена парична гаранция в размер на 50 000 лева, съобщиха от спецпрокуратурата.
Преди повече от два месеца, на 18 юни 2019 г., Специализираната прокуратура привлече Радев към наказателна отговорност за активен подкуп. Той бе обвинен, че в качеството си на длъжностно лице обещал 30 000 лева на общински съветник, за да гласува по определен начин на предстояща сесия на местния парламент. По първото дело кметът на Костенец бе задържан под стража, впоследствие мярката му за неотклонение бе изменена в домашен арест. На 29 август 2019 г., Апелативният специализиран наказателен съд отново измени мярката му в по-лека – гаранция от 70 000 лева, което е повече от нанесените вреди. Обикновено 50 000 лв. се налагат за злоупотреби в милионни размери. Примерно със свободния от самото начало и обвинен за 2 млн. созополски кмет Рейзи, който обаче е от управляващата партия ГЕРБ. Това определение на съда обаче е окончателно и не подлежи на обжалване.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.