Свързани новини

25.03.2009 11:46

Прокуратурата проверява директорът на РИОСВ-София за корупция

Видян 3087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата проверява директора на РИОСВ-София Гергана Благиева поради съмнения за участие в корупционна схема, съобщиха пред БГНЕС от прокуратурата.


От 12 декември миналата година Благиева е е в отпуска по майчинство. Но въпреки това тя продължава да разписва избирателно документи. Инспекторатът на МОСВ е установил при проверка сериозни закононарушения при подписването и воденето на документацията в РИОСВ-София. Проверката е започнала след подадените сигнали от страна на служителите на РИОСВ-София до МОСВ, уточниха още прокуратурата. В сигналите служителите информират, че директорът на столичната екоинспекция Гергана Благиева, която е в отпуска по майчинство от 12 декември 2008 г. неправомерно е разписвала определени документи, без да има право на това, защото е в майчинство. Инспекторатът на МОСВ е установил, че тя избирателно е подписвала документи, докато останалите са разписвани от изпълняващия длъжността директор на РИОСВ-София Даниела Монтолова. Заключенията на инспектората са, че избирателното подписване на документи създава съмнения и предпоставки за корупционни практики, поради което е подаден сигнал във Върховна административна прокуратура и в Столична районна прокуратура. В него се представят всички неправомерно подписани от Благиева документи, докато отсъства поради отпуск по майчинство.
В сигнала се посочва също, че изпълняващият длъжността директор на екоинспекцията Даниела Монтолова не е упражнила достатъчен контрол и е допуснала извършването на тези закононарушения. Затова в сигнала от МОСВ до прокуратурите се настоява да бъде извършена проверка и за нейните действия, които също пораждат съмнения за корупционни практики. След установяване на посочените закононарушения в РИОСВ-София министърът на околната среда и водите /МОСВ/ Джевдет Чакъров назначава Славка Петрова за временно изпълняващ длъжността директор на РИОСВ-София до завръщане на титуляра Гергана Благиева. При въвеждането в длъжност на новия директор е спазена задължителната процедура за приемане и предаване на документация. Назначена е комисия с председател служителят по сигурността на информацията на МОСВ, в която участват юрист от МОСВ, главният счетоводител на РИОСВ-София, експерт от дирекцията, отговаряща за координацията на работата на РИОСВ, експерт от дирекция „Човешки ресурси” на МОСВ.
На 18 март в присъствието и на главния секретар на МОСВ г-н Тамер Бейсимов служителят по сигурността на информацията, в качеството си на председател на посочената комисия, извършва изискващото се по процедура запечатване на кабинета на директора на РИОСВ-София, деловодството и касата. На 19 март определената със заповед комисия по приемането и предаването на документацията прави пълен опис на документите и съставя протокол за приемането и предаването им, подписан от всички членове, както и от изпълняващият дотогава длъжността директор Монтолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец