Свързани новини

28.08.2019 14:40

Обвиниха двама чужди граждани за контрабанда на хероин

Видян 1453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата привлече като обвиняеми двама чужди граждани за контрабанда на хероин за 1 288 300 лв., съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив. С определение на Окръжен съд-Хасково, от 23 август, спрямо единия обвиняем е взета мярка за неотклонение задържане под стража. Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража и спрямо другият обвиняем.


На 19 август,на ГКПП-Капитан Андреево, при съвместна акция на митнически служители от Митнически пункт-Капитан Андреево, Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване и служители от Регионалното звено БОП-Хасково и ОД на МВР-Хасково, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково, са открити  близо 20 кг хероин.


Наркотичното вещество е намерено в естествени кухини във вратите на автомобил, с немска регистрация, управляван от немски гражданин. Мъжът пристигнал на граничния пункт вечерта на 19 август на влизане от Турция.


При щателна митническа проверка в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо. Те съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин.


На 24 август, като съпричастен към трафика е задържан и турски гражданин. Общото количество на иззетото наркотично вещество е 19.820 кг - 19 820 грама. По цени на съдопроизводството хероинът се оценява на 1 288 300 лева.


За горепосочените престъпления се предвиждат наказания - лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв. Преди около месец на съвместен брифинг ръководствата на ОД на МВР-Хасково, Агенция Митници и Окръжна прокуратура-Хасково отчетоха поредица от успешни акции, при които след разкриване на наркотичното вещество на митническия пункт, се провеждат оперативни действия, водещи до разкриване на получателя на пратката.


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион