Свързани новини

25.08.2019 08:30

Болсонаро изпрати армията да се бори с пожарите в Амазония

Видян 1938 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Бразилия изпраща армията да се бори с големите пожари в Амазония. Под натиска на международната общност президентът Жаир Болсонаро издаде указ да бъдат пратени войници в природните паркове, индианските резервати и някои гранични райони на огромната гора. Междувременно протести в няколко държави критикуваха бездействието на властта в Бразилия.

Първоначално президентът се съпротивляваше, както на данните от бразилските агенции за размера на бедствието, така и на натиска от чужбина. След като пожарите се превърнаха в международен проблем, Жаир Болсонаро се появи по телевизията и обяви нови мерки за борба с огъня, като обвини за бедствието природата. В Аржентина и Перу имаше демонстрации срещу Болсонаро, като на моменти се стигна до блокиране на движението, безредици и напрежение. Пред редица бразилски посолства по целия свят също се събраха демонстанти, които искаха правителството на южноамериканската страна да гаси пожарите.

Снимка: Getty  images



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.