Свързани новини

23.08.2019 09:45

Кмет от ДПС мина в ГЕРБ

Видян 2195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интересни избори се очертават в община Сунгурларе. Предизборната кампания все още не е започнала, но по всичко личи, че там ще ври. Вече са ясен кандидатът на ГЕРБ,  който ще атакува кметския стол на 27 октомври. Това е бившият градоначалник д-р Георги Кенов, управлявал общината цели два мандата (2007-2015), издигнат и подкрепен от ДПС. Той ще бъде водач и на листата за Общинския съвет на ГЕРБ.  С днешна дата обаче трябва да подчертаем, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ не е одобрила дотук нито една от кандидатурите за кмет на общините от Бургаска област.


Който овладее ромите, той взема Сунгурларе. ДПС, ГЕРБ и БСП знаят, че д-р Кенов държи ключа към тях


Д-р Георги Кенов е настоящ общински съветник от несъществуващата вече партия на Николай Бареков БДЦ. Именно като техен кандидат през 2015 г. той  опита да се задържи в кметския кабинет, но загуби от кандидата на ДПС – Васил Панделиев.


Пред Флагман.бг д-р Кенов потвърди, че е номиниран от ГЕРБ.


„Още се водят преговори, няма нищо официално. Готов съм да участвам в изборите, но искам да подчертая, че аз нямам желание за власт, а искам само и единствено да си върнем общината и най-вече хората!“, обясни той.


Екскметът се оплака, че общината е в критично състояние благодарение на настоящата местна власт, хората са разединени, финансовите задължения пък били близо 5 млн. лв. „Опитват се да ми приписват тези задължения, но аз имам документи - доклад на финансовото министерство, с който мога да докажа, че не е така. Няма друга община в България, която да има толкова задължения. Който и да е следващият кмет, ще има проблеми с финансовото положение. В настоящия мандат нищо не се направи  - съсипани паркове, площадки, всичко е в окаяно състояние, няма нито един спечелен европроект. Много хора напуснаха общината, моята цел е да ги върна“, каза екскметът.  


Опонентите на д-р Кенов за вота наесен все още не са ясни на 100 %. Движението за права и свободи има четири номинации – това са настощият кмет Васил Панделиев, заместничката му в администрацията Хатидже Георгиева, която е и местен лидер на партията в Сунгурларе, областният младежки председател Ружди Хаджен и Димитър Гавазов – началник на Отдел Гори в Общината.


По информация на Флагман.бг най-големи са шансовете на Хатидже Георгиева да бъде издигната. Според запознати дори Панделиев да отпадне от вътрешната битка, пак ще участва в изборите – като независим, или издигнат и подкрепен от друга формация.


Пред Флагман.бг обаче той отрече това.


Кой ще е кандидатът на ДПС – ще стане ясно в началото на септември.


При БСП също виси голям въпросителен знак. Желанието на социалистите всички партии да се обединят срещу ДПС няма да се сбъдне.


На вота през 2015 г. БСП участва без собствен кандидат и на втори тур подкрепи  Васил Панделиев. Този път не се очаква такъв сценарий.


„Тази грешка няма да я допуснем отново“, каза областният председател на БСП-Бургас Стойко Танков.


Засега червените умуват между две номинации – местният лидер Валентин Славов и заместникът му Диана Гурева. Гурева е и настоящ заместник-кмет в община Сунгурларе. Общинската конференция, на която ще бъде избран кой да представлява партията на 27 октомври, е насрочена за 30 август.


Според Валентин Славов, ако напълно отпадне вариантът за надпартийна кандидатура, логично е да бъде издигнат или той, или Гурева – хора, които ще поемат отговорност за резултатите.


„Ние много време чакахме да се появят възможности – да застанем зад независим кандидат, да работим с всички партии – Герб, патриотите, но това така и не стана. Много съжалявам, че и г-жа Ирена Водева този път не желае да участва, тя е много сериозен човек. Ние й предложихме да излезе независима и да я подкрепим“, каза лидерът на БСП в Сунгурларе.


В Сунгурларе със сигурност ще има балотаж, смятат от всички партии. С ГЕРБ зад гърба си д-р Кенов е един от възможните варианти, прогнозите са дори да събори крепостта ДПС – нещо, което не се е случвало, откакто са на власт в общината. Изходът обаче много зависи и от това как партията на Ахмед Доган ще си изиграе козовете. Както Флагман вече писа, Кенов има особени заслуги сред населението.


Източник: Флагман


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион