Свързани новини

20.08.2019 17:38

Премиерът на Италия хвърли оставка

Видян 3004 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският премиер Джузепе Конте обяви, че ще подаде оставка по-късно днес, предадe Ройтерс. Конте посочи, че ще връчи оставката си на президента Серджо Матарела, който ще трябва да реши дали да свика предсрочни избори или да опипа почвата за нова коалиция.


В реч пред Сената Конте обвини лидера на "Лига" Матео Салвини, че поставя собствените си лични и партийни интереси пред тези на страната, предупреждавайки, че опитът му да свали правителството може да навреди на икономиката. Той критикува "Лига", че иска да се възползва от популярността си в социологическите проучвания и да предизвика предсрочни избори, поставяйки в риск планирани реформи. "(Салвини) показа, че следва собствените си интереси и тези на партията си. Неговите решения представляват риск за държавата", подчерта Конте.


До правителствената криза се стигна, след като в началото на август лидерът на едната от двете управляващи италиански партии - "Лига", вицепремиерът и вътрешен министър Матео Салвини обяви, че управляващата коалиция с движение "Пет звезди" се е разпаднала след месеци на вътрешни неразбирателства и че единственият път напред са предсрочните избори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева