Свързани новини

20.08.2019 11:17

САЩ изпитаха забранена от ДРСМО ракета

Видян 1385 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

а фона на съобщенията, че САЩ са провели изпитание на ракета, забранена по силата на вече изтеклия Договор за ракети със среден и малък обсег (ДРСМО), заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков изрази съжаление за действията на Вашингтон и заяви, че американците поемат курс към ескалиране на военното напрежение, предава Фокус.
"Прави впечатление, че изпитването на усъвършенствана ракета Томахоук се проведе буквално 16 дни след оттеглянето на САЩ от ДРСМО и прекратяването на този договор. Вероятно не може да има по-ясно и категорично потвърждение, че разработването на съответните системи се провежда в САЩ отдавна и подготовка да се откаже от договор


а включва също съответната научноизследователска дейност“, цитира агенцията думите на руския дипломат.
Според Рябков Москва също е забелязала, че "стартирането е направено с помощта на инсталацията Mk41". "Универсалната пускова установка, която е подходяща за изстрелване не само на ракети-прехващачи SM-3, но и на крилати ракети от различни видове "земя-земя", "въздух-въздух", обясни Рябков.
"Всичко това предизвиква съжаление. САЩ очевидно са поели курс към ескалиране на военното напрежение", подчерта заместник-министърът на външните работи на Русия. "Ние не се поддаваме на провокации. Ние, както бе обявено вчера (понеделник - бел.р.) във Франция от руския президент [Владимир Путин], потвърждаваме отново своя ангажимент за едностранен мораториум върху разполагането на наземни системи със среден обсег, докато тези системи не бъдат внедрени от САЩ във всички регион на света“, добави Рябков.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените