Свързани новини

19.08.2019 16:17

Сирийските ВВС ударили турска военна колона в Идлиб, твърди Сабах

Видян 2277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сирийските военновъздушни сили са нанесли въздушни удари по турски военен конвой в Идлиб, съобщават вестник Сабах и турската агенция DHA.

Колоната се е придвижвала в района на Хан Шейхун между турските пунктове за контрол върху зоната на деескалация. Не се съобщава за пострадали.

По-рано днес сирийската държавна телевизия съобщи, че турски бронетранспортьори се придвижват по посока към Хан Шейхун, за който воюва сирийската армия.

Сирийското министерство на външните работи обвини Турция, че е изпратила чрез конвоя през границата в северозападната сирийска провинция Идлиб са пренасяни оръжия, предадоха световните агенции. В изявление министерството определя случая като "скандална турска намеса".

След преговорите за Сирия в Нурсултан, на 2 август в Идлиб влезе в сила режим по прекратяване на огъня. Командването на въоръжените сили на Сирия заяви, че прекратява бойните действия при условие, че Турция изпълни своята част от така наречения „договор от Сочи”.

Основна точка в него е извеждането на тежкото въоръжение на бунтовниците на 20 километра извън демилитаризираната зона в Идлиб. Ангажиментът на Турция е да гарантира безопасното изтегляне.

На 5 август сирийската армия възобнови операцията заради неизпълнение на условията. Бунтовническите формирования, възползвайки се от примирието, предприеха атака срещу позициите на сирийските военни на север от провинция Хама и неведнъж откриваха стрелба по цивилни обекти в района.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак