Свързани новини

19.08.2019 09:30

Симеонов: Предстоят тежки разговори с ГЕРБ, не ни харесва, че влиянието на ДПС нараства

Видян 1517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Малкият коалиционен партньор Обединени патриоти ще им изключително тежък разговор с ГЕРБ в началото на септември, анонсира лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който е на тържествата по случай 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстания на Петрова нива, съобщава Флагман.


Валери Симеонов започна с това, че снощи е имал дълъг разговор с доскорошния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.


"Ще поставим тежките въпроси на политическия съвет през септември. Държавата не върви на добре. Получаваме много тежки удари, основно икономически, на първо място в енергетиката, където продължава финансирането на ТЕЦ-Варна на Ахмед Доган. Виждате и какво се случва с българското животновъдство. Лично аз съм звънял на вътрешния министър да предприемат мерки за ограничаването на огнището на африканската чума, когато то бе обхванало само област Русе. Никой не предприе мерки. Да не говорим и за българския туризъм, който е тотално съсипан", каза Валери Симеонов.


Според него, заради желанието на ГЕРБ да раздаде поръчките от програмата "Плод и мляко" на приближени фирми, сега този социален инструмент няма да функционира от 15 септември. Валери Симеонов обобщи, че умишлено са се изменили наредби, за да се подхранят фирми, близки до управляващата партия. "За съжаление ДПС започнаха да възвръщат позициите си, които бяха загубили точно по времето на Цветан Цветанов. В смесените райони той бе успял да създаде силни организации, които да са опозиция на ДПС, но това не се хареса на някого", допълни Симеонов.


На репортерски въпрос - дали тези разговори с Цветанов означават, че НФСБ и бившия втори в ГЕРБ ще си сътрудничат, Симеонов заяви: "Не мога да говоря от името на Цветан Цветанов, попитайте си го!" Според лидера на НФСБ, разминаванията с ГЕРБ били много сериозни, изобщо не се знаело как и дали е възможно "Обединени патриоти" да продължат в коалиция с ГЕРБ. "Очаквайте възраждане на патриотичните сили. Сега ще има нова коалиция "Обединени патриоти". Разбирайте го, както искате, но няма да продължаваме повече по този начин", допълни Симеонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за