Свързани новини

16.08.2019 16:17

Перник прибира 3 млн.лв, ако НАП продаде бившата Стоматология

Видян 2856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 3 млн. лв. ще получи Община Перник, ако НАП продаде сградата на бившата Стоматология, твърди зам.-кметът Денислав Захариев, предаде БНР.


400 000 лева е дългът заради който НАП продава сградата на бившата Стоматологична поликлиника в Перник. 200 000 лева от тях са по актове на местни данъци и такси към Община Перник. Търгът е насрочен за 22 август при първоначална цена от 3 206 278 лв. Според Денислав Захариев, ако сградата бъде продадена, НАП ще получи около 200 000 лв., всички други около 3 милиона лева ще бъдат преведени в Община Перник. 


„Не виждам какво лошо има в това, че и ние, и държавата търсим купувач за тази постройка, която, ако остане в сегашното си състояние, е обречена на саморазруха”, заяви зам.-кметът. По повод огласена днес позиция на общинските съветници от БСП, в която те заявяват, че в рамките на по-малко от година това е втората сграда общинска собственост, след спасената временно Болницата за продължително лечение и рехабилитация, която приходната агенция продава, Захариев заяви, че казусът със Стоматолгията е различен. 


По думите му през 2009 година статутът на сградата е сменен от публична общинска на частна общинска собственост и тъй като постройката вече не можела да се използва по предназначение, единствената отговорност на Общината била да влага огромен ресурс по разходи за охраната и укрепването ѝ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв