Свързани новини

16.08.2019 15:18

Кой ще поеме политическа отговорност за изгорялата АМ Струма?, пита БСП

Видян 2793 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кой ще поеме в тези дни политическа отговорност за изгорялата магистрала "Струма", питат от БСП. Четири дни ни занимават с прехвърляне на отговорност за пожара на АМ "Струма" - между Областно пътно управление-Кюстендил, кметът на Дупница, АПИ, заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски на пресконференция в централата на БСП днес.

„За пожара на магистрала „Струма” четири дни ни занимават с прехвърляне на отговорности между Областно пътно управление - Кюстендил, кмета на Дупница, АПИ. Всички тези институции ги обединява едно единствено име – Бойко Борисов. Ако ще ни занимават още няколко седмици кой е виновен, ако прокуратурата ще си свърши работата и ще намери наказателната отговорност, то ние питаме кой носи политическата отговорност. Кой ще поеме политическа отговорност за изгорялата магистрала „Струма”?”, попита Георги Свиленски.

Той обърна внимание, че Борисов, докато пътува по измитите, маркирани, добре осветени пътни участници с министрите на задната седалка, трябва да слезе и под тези съоръжения, за да види какво има под тях. „Нека да не го прокарват по нагласени и подредени участъци, а да гледа държавата от всичките й страни. Работата на министър-председателя е не само да осигурява изграждането на пътищата, но и да контролира функционирането и движението по тях. В тази си работа г-н Борисов катастрофира. Той катастрофира по темата пътища и транспорт”, категоричен бе Свиленски.

„Днес, на 16 август, трябваше да стартира работата на прословутата ТОЛ система - всеки преминаващ през България камион, международен превозвач, български превозвач да заплаща за изминато разстояние, а със събраните пари - да се ремонтират българските пътища. Днес вместо пътища, по които да пътуват гражданите, имаме участъци от магистрали – няма цяла магистрала, работеща в България”, добави Свиленски. Той припомни, че има една магистрала към нашето Черноморие – магистрала „Тракия”, която поредна година е с ограничение 90 км. за движение, както и една магистрала към Средиземно море, която преди четири дни изгоряла.

„В контекста на тази ситуация, всички говорим за жертвите по пътищата. Направиха се нови органи, нова агенция за пътна безопасност, направи се нов координиращ орган към Министерски съвет, увеличиха се глобите, промени се Законът за движение по пътищата, сложиха се нови и скъпи камери, вследствие на което обаче жертвите по пътищата се увеличават. Пътно-транспортните произшествия се увеличават, травматизмът след ПТП-та се увеличава, това всичко води до натоварване на социалната, на здравната система, както и до  разбити семейни и житейски съдби”, коментира социалистът.

По думите му, вече пета година се очакват новите закони за движение по пътищата – Законът за пътните превозни средства и Законът за водачите на пътни превозни средства. Той добави, че на 19-ти август изтича срокът за общественото обсъждане на Закона за пътните превозни средства, в който управляващите виждат начина, по който ще се справят с жертвите по пътищата. „Няколко дни по-рано светваме лампата на г-н Борисов – не знаем кой е писал този закон – нека да го види, преди да го внесе в Министерски съвет и Народното събрание, защото единственото нещо, което се прави с него, е прокарване на лобистки интереси. И нито един текст не е в интерес на българските шофьори, на българските граждани и на безопасността им”, добави Свиленски.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху