Свързани новини

16.08.2019 17:00

Либерал-демократите са "За" правителство на Корбин, ако спре Брекзит без сделка

Видян 2366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Либерал-демократическата партия няма против да подкрепи лидера на лейбъристите Джереми Корбин за формирането на временно правителство, ако той може да събере мнозинство в Камарата на общините и да предотврати Брекзит без сделка, пише британският вестник The Independent.
Представители на либерал-демократите заявиха, че първоначалният отказ на ръководството на партията е бил породен по чисто „прагматични“ причини.
Решението за подкрепа за Корбин бележи значителна промяна в позицията им, след като лидерът на партията Джо Суинсън, отхвърли идеята по-рано като „глупост“.
Представителят либерал-демократите Кристин Жардин намекна, че партията ще подкрепи правителство, ръководено от Корбин, ако той успее да си осигури достатъчно подкрепа сред депутатите, за да предотврати излизане от Европейския съюз без сделка.
„Ако по някакво чудо Камарата на общините промени мнението си към Джеръми Корбин и го подкрепи, тогава няма начин аз да направя каквото и да е за да спра камарата от това да ни изведе от тази каша.“, каза Жардин.
Източник, близък до нейната партия заяви, че първоначалният отказ на Джо Суисън да подкрепи подобно служебни правителство е бил породен от чисто прагматични причини и при други обстоятелства те биха подкрепили лидера на лейбъристите.


 Снимка: БТА


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв