Свързани новини

15.08.2019 13:12

Пекин: САЩ са замесени в антикитайски криминални случаи в Хонконг

Видян 1474 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Китай обвини Съединените щати в сътрудничество с насилствени екстремисти в опит да подкопаят стабилността в Хонконг.

Изявление, публикувано от Службата на комисаря на Министерството на външните работи на Китай в Хонконгския специален административен регион (HKSAR), осъди говорителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и други американски депутати за техните „погрешни“ забележки относно продължаващите вълнения в Хонконг.

„Изкривяването на реалността, сляпото спазване на двойните стандарти от американските политици вече е близо до истерията. Те заговорничат с радикални криминални елементи и безумно участват в антикитайски криминални случаи в Хонконг “, се казва в съобщението.

В сряда членовете на House Foreign Affairs Committee пуснаха изявление, предупреждавайки Пекин, че всяко насилие, използвано срещу „мирни протестиращи“ в Хонконг, ще бъде „грешка“ и ще бъде посрещнато с „всеобщо осъждане и бързи последици“.

Пекин многократно обвинява Вашингтон в активна роля в демонстрации, които разтърсиха Хонконг от март.

Китай предупреди САЩ, че не трябва да „вкарват носовете си в нашите дела“ и настоя, че Хонконг е китайска територия, а не „американска“ или „английска“.

Първоначално насочена към предотвратяване на спряния вече законопроект, който би позволил екстрадиция на заподозрени в престъпления в континентален Китай, демонстрациите прераснаха в по-широк протест срещу управлението на Китай над полуавтономната територия.Някои протестиращи бяха забелязани да размахват британски и американски знамена.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп