Свързани новини

13.08.2019 12:26

В Хасковско горят 3000 декара гори

Видян 2435 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

5 хиляди декара е обхванал пожарът край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи, предаде БНР. От тях 3000 декара са горски площи. В гасенето се включиха 80 пожарникари, горски, военни служители и доброволци. На място има и тежка техника с готовност за проправяне на просеки. Огънят е под контрол, но в следобедните часове, с повишаване на температурите и силния вятър, е възможно огнищата да се възобновят отново.


Очаква се на място да пристигне директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението "Николай Николов", а Районната прокуратура Хасково е образувала досъдебно производство за това, че по непредпазливост е запален чужд имот. По делото се извършват процесуално-следствени действия за изясняване на причините, като предстои да бъде направен оглед след пълното локализиране на пожара, както и ще бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчни експертизи и др.


Жителите на с.Любеново са изкарали безсънна нощ. Пожарът е под контрол - съобщи шефът а "Пожарна безопасност и защита на населението$ в Хасково Николай Вълчев:


"Към този момент мисля, че контролираме нещата. Разпределени са 3 участъка пред селата Любеново и Родопи. От другия край, откъм Брягово и полигона, пожарът е овладян. Надяваме се така да останат нещата, но обикновено, знаете, следобед с усилването на вятъра и температурите, полячава се възобноване на пожара".


Вероятно пожарът е причинен от човешка немърливост, обясни директорът на общинското лесничейство Георги Масларов:


"Пожарът идва отнякъде и после става горски. И после стават неуправляеми нещата. В последните 35 години, аз не знам някой да е наказан за това, че ние гасим чужди грехове".


7 екипа на пожарната продължават да гасят  пожара в депото за отпадъци край село Шишманци.  Вятърът разнася в различни посоки дима.  В населените места, към които се насочва, се извършват замервания на въздуха. Няма регистрирани критични нива на замърсяване. Пожарът е локализиран. Осигурени са достатъчно вода и пръст за засипване на отпадъците, но тлеенето е в дълбочина и на този етап не може да се прогнозира кога ситуацията ще бъде овладяна напълно. Това заяви  директорът на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, който посети тази сутрин депото и който предупреди


"Уплътнете прозорците и затворете вратите, докато не се обърнем към вас и ви кажем, че нещата са напълно безопасни."


Към 12 ч. димът се усеща повече край Белозем и  Болярино. Следобед, когато се очаква


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева