Свързани новини

08.08.2019 13:02

Вучич: Болтън няма да идва

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сърбия води трудни преговори със Запада, който очаква косовският въпрос да бъде разрешен бързо, заяви президентът на страната Александър Вучич в интервю пред белградският телевизионен канал ТВ Първа, предаде Фокус.
По неговите думи обаче „това не е само въпрос на краен срок, но на съдържание, когато става въпрос за Косово и Метохия“. Той подчерта, че проблемът е в това „какво ще се разберем“.
„Единствената им цел е да завладеят територията на Северно Косово, очаква ни трудна есен по отношение на КиМ, няма с кой да говорим. Изборите ще доведат ситуацията до кипене, защото всеки, който направи нещо срещу сърбите ще има повече подкрепа, снабдяването на сърбите в КиМ е друг проблем“, заяви Вучич.
Според сръбския президент в Косово има няколко различни проблема.



„Животът на сърбите в Косово и Метохия, след това е турбулентността между техните четири партии заради предстоящите избори. Всички те имат по около 20%, а „Сръбска листа“ е пета партия, която всички ще се опитат да свалят. Но ние имаме право да имаме политическа организация, която да се бори за интересите на сърбите“, заяви Вучич.
На въпрос, дали скоро съветникът на Белия Дом по национална сигурност Джон Болтън ще отиде в Сърбия, държавният глава отговори:
„Не мисля, че ще дойде. Той възнамеряваше да посети Белград и Прищина, но въпросът е какво може да получи, като отиде в Прищина, с кого може да говори сега там. Това е анализът, не говоря от негово име“.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак