Свързани новини

08.08.2019 12:06

САЩ и Турция със съвместни операции в Сирия

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ и Турция имат намерение да организират център за провеждане на съвместни операции за създаване на буферна зона в Северна Сирия, потвърди в сряда пред кореспондент на ТАСС официалният представител на Министерството на отбраната на САЩ Шон Робъртсън.


„Преговорите между представителите на военните ведомства на двете страни в Анкара през тази седмица доведоха до напредък в създаването на устойчив механизъм за сигурност в Северна Сирия, който би отговарял на легитимните искания на нашия съюзник в НАТО – Турция“, заяви той, предаде Фокус.


„Имаме намерение да създадем в Турция център за провеждане на съвместни операции на САЩ и Турция, за да продължим планирането и практическата реализация“, добави представителят на Пентагона. „Задачата на Министерството на отбраната в Сирия остава окончателната победа над „Ислямска държава“, посочва още Робъртсън.


В разпространеното в сряда заявление на военното министерство на Турция се казва, че военните от двете страни са се договорили да открият в страната център за съвместни операции за реализация на мерките за създаване на буферна зона в Северна Сирия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.