Свързани новини

07.08.2019 16:37

Румъния с такса върху безалкохолните напитки

Видян 1869 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румънското министерство на финансите публикува за обсъждане законови промени, предвиждащи увеличение на акциза върху цигарите, въвеждане на такса върху безалкохолните напитки, съдържащи захар, и други фискални мерки.


В публикувания текст се посочва, че акцизът върху цигарите ще бъде увеличен, за да се избегне започване на наказателна процедура срещу Румъния за неприлагане на директива на ЕС от 2011 г. Проектът предвижда увеличение от 1 септември 2019 г. на акциза от 483.74 леи/1000 цигари на 503.97леи/1000 цигари, предаде Медиапул.



Таксата върху захарта в безалкохолните напитки се въвежда, тъй като в Европейския съюз 52 процента от пълнолетното население е с наднормено тегло, а 17 процента страдат от затлъстяване, се посочва още в документа.


"Епидемията от затлъстяване представлява огромно бреме за здравната система, а затлъстяването в момента представлява един от основните фактори за смъртността в световен план“, е отбелязано в текста.


Според телевизия Диджи24 постановлението, което е представено за обществено обсъждане, може да бъде прието от правителството в края на тази седмица.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей