Свързани новини

06.08.2019 14:45

БСП: Държава ври и кипи, а от МС съобщават само за срещата на премиера с ФК Арда

Видян 2240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Не може цялата държава да ври и кипи заради чумата и единственото прессъобщение от Министерския съвет да е среща на премиера с футболен клуб Арда, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, предаде Фокус. „Нямаме никакво намерение да трупаме партиен дивидент от нещастието на хората. Няма партиен цвят. Всички българи ще пострадат от тази ситуация. Икономиката, защото както еврокомисарят прогнозира, целият отрасъл свиневъдство ще си отиде“, заяви Нинова. По думите й цените ще ударят по джоба всеки българин. „Отделно това социалното напрежение, което ври и кипи в страната. Тук се изисква малко надпартийно съзнание“, заяви още Нинова. Според нея е потресаваща информацията от Министерски съвет. „Не може цялата държава да ври и кипи и единственото прессъобщение да бъде среща с футболен клуб Арда.


„Разбира се, ние разбираме за какво става дума. Идват местни избори. Сигурно взема пак кампанията на ръчно управление. Почва да раздава пари отсега, но има над партийните интереси има и далеч по-големи. За нас това е приоритета на държавата“, заяви Нинова по отношение на АЧС.



 "Трябва да се сигнализира Прокуратурата за бездействие на длъжностни лица, които доведоха до ситуацията с чумата по свинете", каза още лидерът на БСП.

„Ние знаем какво трябва да се направи и правим конкретни предложения, които са единствените, които могат да го направят. Срещнахме се с много специалисти, днес разговаряхме с ветеринари, ловни дружинки, има мерки, които могат да се вземат, да дадат резултат и те са спешни, но уви , не се правят. Предлагаме МС да се събере от излишъка да определи фонд средства, с които да плати по пазарни цени на стопаните животните, които в момента избиват. Второ да се централизира целия този процес и да стане държавна политика и държавно отношение. Предлагаме да се направи среща с председателите на всички ловни дружини“, посочи още Нинова.


Тя посочи, че Националният ловно-рибарски съюз предлага мерки още преди една година. „Това трябва да се централизира“, заяви Нинова. Трето среща със Съюза на ветеринарните лекари и сключване на рамков договор с тях. В страната има над 2000 души ветеринарни лекари, които в момента не се ползват“, посочи още Нинова. Тя отчете, че те не стъпват при малките стопани, където има заден двор. „от четири години нямат договор с министерството. Да се направи среща при премиера с ветеринарния съюз. Те могат да бъдат много полезни в момента, но не ги ползват. Има разбира се и средносрочни, и дългосрочни мерки, които трябва да се планират още от сега – промени в наредбата за регистрация на тези домашни животни. Според нея е необходима и държавна политика за екарисажите.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното