Свързани новини

06.08.2019 12:29

Поддръжка и ремонт на Ф-16 в Авионамс, предлага Локхийд Мартин

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сътрудничество с БАН и с военния завод Авионамс предлага фирмата-производител на изтребителите Ф-16, предаде БНР. Многомилиардната сделка беше одобрена от парламента преди две седмици, след като бе преодоляно президентското вето


   Ремонтът и поддръжката на самолетите ще бъде в България, стана ясно от думите на Джим Робинсън от компанията-производител Локхийд Мартин. Това ще включва електрическите компоненти, авиониката и въоръжението. И това може да се прави във военния завод Авионамс, който неотдавна бе национализиран. Държавата си върна завода за близо 30 млн. лева, като твърдеше, че в него може да се ремонтират старите съветски изтребители МиГ 29 и щурмоваци Су 25.

Поддръжката на МиГ-овете обаче отново бе поета от руската корпорация РСК МиГ срещу повече от 80 млн. лева, а щурмоваците ще се стягат от беларуски завод за приблизително същите пари, пише Медиапул. Синдикатите в Авионамс настояваха държавата да им даде поръчката за Су-25, но военното министерство бе категорично, че дружеството няма необходимите лицензи и капацитет да се справи с нея. Засега няма информация дали и какви инвестиции ще са необходими в завода, за да може той да изпълнява задачи около поддръжката на американските изтребители.


    Работа с българската индустрия и БАН пък ще има за развитие на дронове. 


С Военновъздушното училище ще се работи за тренировката на военните пилоти. Очаква се това да включва не само оборудването, но и по учебните програми, разработването на нови симулатори. 


До момента от Локхийд Мартин не посочват повече за индустриалното сътрудничество. 


Заместник-ръководителят на посолството на САЩ, Джъстин Фридман, очаква парите по сделката да са скоро по сметката на Федералния резерв. 


„Ако вчера не са били, очаквам да са там скоро“. 


България се съгласи да плати близо 2,2 милиарда лева накуп за 8 изтребителя. По-малко от месец остава, преди да изтече валидността на американското предложение по сделката. 


Първите два самолета би трябвало да дойдат в средата на 2023-та година. Цената за следващата поръчка на изтребители Ф-16 ще бъде по-ниска, защото и пилотите вече ще са обучени, обясниха от Локхийд Мартин.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и