Свързани новини

05.08.2019 16:12

Учители: Вменяват ни се чужди задължения

Видян 1992 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учители не са доволни от идеята да обикалят домовете на отсъстващите ученици. Вече се появи петиция в интернет и дори призиви за неподчинение. От МОН отчетоха, че око 40 хиляди ученици са върнати в училище през последните две години,  благодарение на екипите, които работят по тази мярка.

Мария Николова - преподавател в Горна Оряховица, коментира пред БНР, че през последните десетина години учителите непрекъснато са били натоварвани с нови задължения: "Вменяват ни се задължения, които са работа на съвсем други служби", каза тя.


Според Николова новото в Механизма за обхващане на ученици, трайно не посещаващи училище, е ежедневното обхождане на домовете на децата:


"Опитът на колегите показва, че основно учителите посещават домовете в махалите и кварталите. Много колеги са били в адреналинови ситуации и логични са въпросите им за това кой би понесъл вината, ако се случи някой на някой учител; кой ще поеме разходите им, защото често с лични автомобили те посещават адресите".


Учителката сподели разказ на нейна колежка, която е била заплашена от изнасилване в Нова Загора.  


Николова коментира, че Механизмът не е ефективен, защото не се отчита броя на напусналите образователната система, успоредно с отчитането на броя на обхванатите в нея. "Това показва, че няма адекватен сравнителен анализ", заяви тя в предаването "12+4" по програма "Хоризонт".


Източник: БНР


 Снимка: Ройтерс


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.