Свързани новини

05.08.2019 14:19

3 свинекомплекса чакат 1,5 млн. лв. компенсации

Видян 1522 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Трите свинекомплека в Русенско чакат милион и половина лева компенсации за загробването на животните и за дезинфекция. Сумата е заложена в обществена поръчка, обявена от Агенцията по безопасност на храните. Изпълнителите по нея са били избрани чрез договаряне, съобщава БНТ.

Между 300 и 600 хиляди лева ще получи всеки един от засегнатите индустриални комплекси за дейностите по ликвидирането и загробването на животните. Други 720 хиляди лева ще бъдат дадени на разградска фирма, която ще се заеме с дезинфекцията и обеззаразяването на обектите на територията на областта. В същото време евтаназията на животните във фермата в село Николово приключи. В другите два продължава.

    Д-р Георги Дяков, директор на регионалната дирекция по безопасност на храните в Русе заяви: " Очаква се да приключат във вторник и тези в Бръшлен. В Голямо Враново действията започнаха в събота. Нещата вървят бавно".

Заради заразата засилени са и мерките на Дунав мост. От пътниците, които пресичат границата, се конфискуват колбаси и месо, които се поставят в специален фризер.
  "За месец има около 60 кг иззети храни от животински произход, които са по-скоро обект на доставка от български граждани, които идват от чужбина", заяви д-р Георги Дяков, директор на регионалната дирекция по безопасност на храните в Русе.

Няма установени наличие на Африканска чума по свинете в никоя от тях.

Регионалната дирекция на Агенцията продължава мерките по засиления контрол в по-малките индустриални комплекси в региона в селата Писанец, Щръклево и Караманово, където се отглеждат общо 10 хиляди животни.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и