Свързани новини

05.08.2019 12:12

Няма нищо смущаващо в оповестяването на доказателства, твърди говорителят на прокурорската колегия

Видян 2900 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Няма нищо смущаващо в изявленията на номинирания за главен прокурор Иван Гешев, че и занапред ще се огласяват доказателства по разследвания, когато е необходимо, заяви говорителят на прокурорската колегия във ВСС Даниела Машева пред журналисти, предаде Нова тв. По думите й това ще става винаги по преценка на наблюдаващия прокурор, за да се знае истината от обществото, а не да се тиражират неистински твърдения.


Припомняме, че миналата седмица Спецпрокуратурата представи публично части от доказателствения материал, събран в хода на разследването срещу ТАД груп, а юристи предупредиха, че България може да бъде осъдена в Страсбург заради това. Някои определиха действията като „противоконституционни".


"Това, че г-н Гешев е предложен за главен прокурор, не означава, че той трябва да спре да изпълнява функциите си като заместник на главния прокурор", коментира още Машева, попитана дали номинираният не си прави изборната кампания в момента. Машева обясни още, че обществени организации, като в случая с УНСС, могат да изразяват становища относно кандидата и като израз на подкрепа, и като забележки. Всички мнения ще бъдат взети предвид.


"Надявам се колегите да не се повлияят, каза тя по повод кандидатурата на Иван Гешев и политическия натиск извън ВСС. "Надявам се, че сме направили сме едно мотивирано предложение", каза тя от името на прокурорската колегия. Всякакви въпроси могат да бъдат задавани на номинирания за главен прокурор. Те ще бъдат систематизирани и отправени по време на неговото изслушване на 24 октомври, а Гешев ще може да им отговори, обясни още пред медиите Даниела Машева, след като ВСС се събра извънредно, за да възстанови на работа в спецпрокуратурата бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби