Свързани новини

05.08.2019 09:25

Блокадата на пътя Сливен-Ямбол остава

Видян 1558 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Четвърти ден продължава блокадата на главния път Сливен-Ямбол в района на село Крушаре. Протестът е срещу изискването да бъдат убити домашните прасета заради африканската чума по свинете, предаде БНР.

Неспокойно е преминала нощта в Крушаре. Около 23 часа е бил спрян токът около мястото, в което протестиращите са блокирали пътя, съобщи организаторът на протеста Валентина Василева. По нейните думи веднага след това се е появила кола на жандармерията, а част от дежурните полицейски части са се оттеглили, но до прочистване на района не се е стигнало.

Около 30 души в момента протестират на моста на село Крушаре. Протестиращите не допускат преминаващите автомобили, а стопаните от селото стигат до градините си по черните пътища.

Василева сподели пред БНР:

„Блокадата на пътя остава, защото за хората няма яснота по това какво ще се случва оттук нататък. Дадени са едни обещания, които са единствено и само устни няма нищо реално, на хартия. Освен това е очевидно, че няма принцип на равнопоставеност  - ако се стигне до евтаназиране на животните, не може големите ферми да бъдат компенсирани по пазарна цена, а това да не се случи на малките. Това е основен принцип както в живота, така и в икономика!. Плюс това, че протестиращите може да имат вяра в това обещание - по едно прасе. Как е обещано? Ще им го дадат, ще им го подарят или те ще трябва да си го купят?! Защото съм в случая с Шарково и Болярово, когато обещаха на баба Дора, че ще възстановят стадото, досега това нещо не се е случило, така че няма логика да се случи и сега“.

С хората още не е воден разговор, а министър Десислава Танева е от региона, подчерта Василева в предаването "Преди всички" по "Хоризонт".

„Смятам, че не трябва да се цитират думите на премиера Борисов, какво е казал в Пазарджик, а някой от тях трябва да дойде и да поговори с хората тук“.

Протестиращите не оспорват наличието на чума по свинете, но изтъкват, че в Сливен няма констатирано огнище на заразата.

Сега на мястото е спокойно, а електроснабдяването е възстановено. Има около десет протестиращи, които са твърдото ядро на недоволството срещу мярката за избиването на домашните прасета, като превенция срещу ограничаване на африканската чума.

Обходният път е през селата Камен, Жельо войвода и Кабиле. Пътуващите по АМ “Тракия“ от Бургас могат да преминат през село Зимница и “Петолъчката“, а тези които идват от София през Нова Загора.


 Снимка: БНР


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден