Свързани новини

03.08.2019 09:08

Бурята над София взе жертва

Видян 3548 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   55-годишен мъж загина, а жена е в тежко състояние след снощните бури. Инцидентът е станал около 22.40 ч. край водоем в близост до село Долни Богров, съобщиха за NOVA от Спешна помощ. Жената е откарана в болница Света Анна. Бури с поройни дъждове, гръмотевици и ураганен вятър преминаха над страната.


В Перник, Кюстендил и София имаше паднали дървета. В квартал Нови Искър в столицата токът спря и по данни от наши зрители и в събота къщи осъмнаха на тъмно. След силния вятър, на много в града има паднали клони и саксии.


В Пернишко имаше наводнени улици, а някои райони останаха без електричество. Заради паднало дърво временно беше прекъснато движението на влаковете по ЖП коридора от София към Кулата и Солун.


Очаква се днес през деня да бъдат възстановени щетите по електрозахванването. Службите по чистотата ще се захванат с премахването на падналите дървета и клони.


Паднали клони и дървета блокираха пътища в Западна България - за часове остана затворен през нощта пътят между Драгичево и Кладница, но към този момент шосето е разчистено.


184 000 мълнии са паднали за последното денонощие на Балканския полуостров, сочи справка в портала blitzortung. Значителна част от тях - над България в късните часове в петък вечерта. Гръмотевичните бури са резултат от преминаването на студения атмосферен фронт от запад на изток.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец