Свързани новини

02.08.2019 16:03

Академията на МВР: Не омаловажавайте правната подготовка при нас

Видян 2304 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основната задача на Академията на МВР е професионалната подготовка на служители за нуждите на МВР. Висшето учебно заведение винаги е поддържало високо ниво на качеството на обучението, за което свидетелства фактът, че седем години подред е на първо място в рейтинговата система на висшите училища у нас в професионално направление „Национална сигурност“. Това се казва в съобщение на ръководството на висшето училище, публикувано на сайта на МВР. То е във връзка с публикации, свързани с професионалната подготовка, предоставяна от академията, които хвърлиха съмнения, пише 24 часа. Атаки към академията се появиха от критици на номинирания за главен прокурор Иван Гешев, който е завършил право там.



"Във времето, когато в Академията на МВР се е придобивала гражданска специалност „Право“ и квалификация „Юрист“, обучението не е отстъпвало по никакъв начин на високите образователни стандарти, традиционно поддържани в институцията. Изучаването на тази специалност е регламентирано с Указ № 2415 от 1987 г. на Държавния съвет на НРБ, като последният випуск с гражданска специалност „Право“ е завършил през 1995 г. Според чл. 4 от Указа курсантите са изучавали в пълен обем всички дисциплини, преподавани в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Учебните планове по специалността са били съгласувани и утвърдени от Единния център по науките за държавата и правото. Учебните занятия по специалността са водени от едни от най-изтъкнатите представители на Академичната общност и юридическата мисъл в България. За придобиване на юридическа правоспособност курсантите са преминавали необходимия стаж съгласно програмата на Министерството на правосъдието за завършилите Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, се казва още в съобщението.


От ръководството на заведението казват още: "Омаловажаването на правната подготовка в Академията на МВР е спекулативно и тенденциозно".

 

 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и