Свързани новини

02.08.2019 09:58

Съдия подаде оставка заради корупцията

Видян 1953 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съдията от Софийския районен съд и негов бивш председател Методи Лалов напуска съдебната система. Той е подал оставката си пред Висшия съдебен съвет, съобщи самият той на страницата си във фейсбук. Лалов казва, че си тръгва от съдебната система, а бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев се завръща в нея, "за да заеме достойно мястото си на прокурор".

По-рано стана известно, че Георгиев е поискал да се върне в Специализираната прокуратура, а в понеделник прокурорската колегия ще заседава извънредно с една-единствена точка – молбата му да бъде назначен като прокурор.

Съдия Лалов пише, че си тръгва от съда, но сърцето му остава завинаги там. "Правя го, за да работя за промяна, която ще позволи в съдебната система да влизат и да остават почтените, независими и компетентни магистрати. Излизам, за да се боря в съдебната система да се завърне справедливостта", добавя съдия Лалов.

В заявлението си до Висшия съдебен съвет той е посочил, че моли да бъде освободен от поста, считано от 2 септември, предаде Дневник.

"Причината да напусна професията, която упражнявам повече от 16 години и която винаги ми е носела удовлетворение, е, че честта и достойнството не ми позволяват да наблюдавам как съдебната власт прави поредната крачка към своята гибел", пише до ВСС Лалов.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева