Свързани новини

01.08.2019 12:28

Борисов: Като дойдат новите изтребители, ще помагаме и на Северна Македония

Видян 1903 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Две години, откакто подписахме договора за добросъседство. Мисля, че през тези 2 години се направиха неща, които от години не могат да станат. Със съвместното усилие на двете правителства се даде огромна перспектива на вашата държава да върви по пътя към ЕС и НАТО." Това заяви премиерът Бойко Борисов на съвместно изявление с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев.

 "С мене е проф. Ангел Димитров, председател на нашата комисия, поканил съм и Ангел Джамбазки, Каракачанов е в болнични, за това не дойде", коментира Борисов.

"За да обединим максимално усилията, ежедневно трябва да се работи. Малко време имаме, за да приключим с тези конфликти, така да ги наречем. За всички, които спорим, герои, които са си дали енергията, жертвали са се, за да работим ние заедно. И точно по тази тема да спорим, просто не е честно спрямо тяхната идеология, цел, мечта, ако искате. Те са мечтали за автономия, права за хората. И всичко това виждате го има и го развиваме", каза още министър-председателят.

"Надявам се историците, не само да не попречат, а да положат огромни усилия и да намерят правилното изразяване на историята, която да ни обединява, заедно да отидем да се поклоним на техните гробове. На тази територия, тези хора са си давали живота и са я имали за твоя, така, че положете усилия", каза Бойко Борисов.

"Разбрахме се с колегата още следващата седмица да се отиде на Гюешево. Тунелът от наша страна е почти готов, работи се ускорено по завършването на коридор 8. Тук можем да ускорим още процеса", обясни премиерът Борисов, предаде 24 часа.

"Дори не ми се иска да мисля, че може да се стигне до поставяне на условия от България, за членството на Македония в ЕС и то след всички усилия, които направихме. Да се наложи точно аз да вдигам ръка срещу Северна Македония, просто няма да е честно. Предложих на колегата да дойдат във Варна, да работим по тази тема, вместо да почиваме. Зоран е свидетел как съм се борил с Франция, с Германия. Днес, докато летяхме с хеликоптера , професор Димитров ми изнесе лекция - на всеки хълм, над който прелетяхме, са загинали десетки хора. Хълмове, напоени с кръв. Умрели хора, за да живеем ние мирно. Веднъж казах северномакедонци и тук ме изписаха. Извинявам се, казал съм го без никаква умисъл. Излезе, все едно съм искал да ви обидя", каза Борисов.

През юли Заев реагира остро на изказване на Борисов, че Стево Пендаровски е "северномакедонски политик" и "северномакедонски президент". Заев изтъкна, че това е грешка, която противоречи на Преспанското споразумение.

"Северна Македония правят и направиха много. Ако гледаме нашия си, български интерес, няма по-добро от това Северна Македония да влезе в ЕС и НАТО. Знаете, сега като дойдат новите изтребители, ще можем да помагаме и на Северна Македония. Само да не каже някой, че ще ги нападаме сега", коментира Борисов.    

"България по никакъв начин не се меси в работите на Република Северна Македония. Аз също внимателно съм изследвал вашата медийна среда и за мое голямо съжаление виждам силно влияние против България. Да попитам: "Какво е поискала България от Северна Македония, какво не сме направили за Северна Македония? Мицковски ми е приятел, от едно политическо семейство сме. Какво налага такова тиражиране на злоба срещу България, какво сме ви направили? Нашите герои, като са загинали, са имали точно тези цели - да бъдем братя, да имаме просперитет и високи доходи. Защото това е най-голямата цел на всеки политик, а ние с нашата политика сме се докарали да бъдем най-бедни", попита премиерът.

"Добре дошъл на моя приятел и колега Бойко Борисов в правителството на Република Северна Македония. За мен е чест, че днес, на втората годишнина от подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с приятелска Република България, тук в Скопие разговаряме за общите постижения досега, за проектите, които ни свързват, и за идеите за общо европейско бъдеще", написа по-рано днес Заев във Фейсбук.

                                                                                                                             


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд