Свързани новини

31.07.2019 15:57

Горанов: НАП е жертва

Видян 2449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не мисля, че един успешен ръководител на приходната администрация, която заедно с Агенция Митници успя да увеличи данъчните приходи с 50% за последните няколко години, заслужава дори за толкова сериозно деяние, което ги превръща в жертви, а не в извършители на престъпление, трябва да обезглавяваме приходната администрация, заяви финансовият министър Владислав Горанов на въпрос дали ще поиска оставката на шефката на приходната агенция Галя Димитрова заради изтичането на данни на 5 млн. българи.

 

Припомняме, че Димитрова не прекрати отпуската си след избухването на НАПгейт, а след като се върна на работа заяви: „Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план”.



"С какви мотиви искате оставката на един потърпевш на криминално престъпление. Ние сме жертви, както всички, на криминално деяние, на което целите му надминават обикновеното хакерство. Не съм чул шефът на ЦРУ да напусне след Уикилийкс, изтъкна още Горанов.


Министърът изтъкна, че отговорността за случая ще бъде понесена от отговорните служители. И посочи, че вече има 2 служители, които не са работа на в Агенцията - директорът на ИТ звеното и този на информационната сигурност.


"Със същите аргументи тези, които причиниха това, искаха и правителството да си тръгне", акцентира Горанов.


На въпрос кой са тези, които искат оставката на правителството, той посочи: "Опозицията със сигурност и хора, които не могат да го направят с демократични способи".


Изводът бил, че баланса между повече електронни услуги и по-голяма сигурност е "много тънък" и изтъкна, че трябва да бъдат по-прецизна без да се отказват да направят приходната администрация максимално достъпна за гражданите.


На въпрос на "24 часа" какъв е срокът, в който приходната агенция трябваше да се свърже лично със 189 граждани, за които има наличие на изтичане на голяма част от данните им, той заяви: "Аз съм сигурен, че ако говорим за тези 189 души, вече са информирани".


Горанов акцентира, че наличието на име, ЕГН и номер на лична карта без да се извършват няколко други престъпления, не може да засегне имуществото на гражданите.

 

 Източник: 24 часа

 



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и