Свързани новини

23.03.2009 13:38

Масов фалит на вестници в Сърбия

Видян 1715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на тази година в Сърбия ще бъдат закрити повечето вестници и над 1000 души се очаква да останат без работа. Дори тези, които оцелеят в битката за съществуването си няма да излязат без загуби. Това е черната прогноза на експертите в Белград, които съобщават, че световната икономическа криза вече се чувства и в сръбските медии.


Само от началото на годината приходите от обяви в сръбските печатни издания са намалели с 30 на сто. В същото време се забелязва непрекъснат спад в реалната продажба на различните издания. През август миналата година всички всекидневници са имали общ тираж от около 900 000 екземпляри. В момента той е паднал на 600 000. Платите закъсняват, няма пари и в разпространението, а на част от тези фирми, банковите сметки вече са блокирани поради задължения. В изследването на агенция "Стратеджик маркетинг" се казва, че през последните години държавата практически не е направила нищо за да подобри културата на читателите. Независимо от подобряването на стандарта на живот след 2000-та година читателската аудитория непрекъснато е намалявала. Сега когато вече стандартът на живот в страната реално започва да се влошава за гражданите е най-лесно да се откажат на първо място от вестниците. В същото време обаче държавните институции нямат никаква стратегия за помощ на медиите, а което е още по-страшно нямат и никакво намерение да изготвят някаква конкретна стратегия, се казва в анализа на агенцията, цитиран от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви