Свързани новини

31.07.2019 11:43

БСП: Властта внесе конспирация в кибератаката срещу НАП

Видян 1415 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Случаят с хакерската атака срещу Приходната агенция не обрасна с конспиративност от само себе си – това се случи благодарение на действията на управляващите до момента. Още в първия ден след пробива зам.-министърът на вътрешните работи обвини чужда държава и дори изложи мотив – покупката на нови бойни самолети“. Това заяви пред БНР Явор Божанков от БСП, който е член на временната анкетна комисия, която проучва фактите около теча на информация от масивите на НАП.


„По-късно обвиниха 20-годишния хакер, след това се появи и политически сценарий – че политическа сила стои зад тази атака, а след това се появиха и други мотиви, като накрая се стигна до тезата за кибертероризъм“, припомни депутатът в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт.


„Този случай заради неясните разнопосочни сигнали, които властта изпраща, абсолютно несъстоятелни тези от самото начало, обърка хората и внесе допълнителна несигурност“, подчерта той.


Според Божанков анкетната комисия ще има трудната ситуация в една ситуация на абсолютно неспокойствие с основание от страна на гражданите да внесе спокойствие и яснота и да даде отговори на много въпроси.


В същото време той изрази опасения, че в хода на разследването на кибератаката към това престъпление може да бъдат „пришити хора и да станат обект на репресия“, като припомни, че към конспиративните теории се появи определена „разследваща медия“.


Той отбеляза още, че изказването на шефката на НАП Галя Димитрова, че е взела „тежко решение да не прекрати отпуската си му е прозвучало като майтап“.


„До последно се надявах, че това е фалшива новина или някаква шега. Явно такова е отношението на част от администрацията към толкова важна тема“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.08.2019 11:07

    тази галя е калинка.

  • 001 башбаканAnonimen 01.08.2019 11:07

    галя е калинка.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на